Eskişehir’deki Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik’te çalışan Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi işçiler, ödenmeyen maaşları ve gasp edilen hakları için başlattıkları direnişi Ankara’ya taşıdı. Kurtuluş Parkı’nda soğuğa ve yağmura aldırış etmeden açlık grevini sürdüren madencilere, KESK ve emekli sendikalarından güçlü bir destek geldi.
"Gerçek Ekonomik Kriz Tablosu Buradadır"
KESK Dönem Sözcüsü Yaşar Polat, maden işçilerinin sadece kendi hakları için değil, tüm Türkiye halkının ekonomik geleceği için direndiğini vurguladı. Siyasi iktidara seslenen Polat, şu ifadeleri kullandı:
"Sizlerin sarayları, saltanatları olabilir ama bizim de gücümüz var. Bu arkadaşlarımız çoluğunu çocuğunu bırakıp buraya geldiler. Maden işçileri kaybederse Türkiye halkları kaybedecek. Ama biz onların mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız, birleşerek kazanacağız."
"10 Aydır Maaş Alamıyorlar, Bu Nasıl Vicdan?"
2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş ise işçilerin 10 aydır ücret ve tazminatlarını alamadığını hatırlatarak duruma tepki gösterdi. İşçilerin taleplerinin çok insani olduğunu belirten Hürkardeş, şunları söyledi:
"Alın teri kurumadan ödenmesi gereken ücretler 10 aydır verilmiyor. Çocuklarına harçlık veremiyorlar. Bu nasıl bir adaletsizlik? Şeker harçlığı verir gibi parça parça ödeme yapmak vicdani değildir. Ücretler derhal ödenmeli, işten atılan arkadaşlarımız işine dönmelidir."
Ankara Kamuoyuna Çağrı: "Sahip Çıkın!"
Direnişin 6. gününde maden işçileri, sadece maaşlarını değil, onurlarını da geri istediklerini belirtti. Sendika temsilcileri, Ankara halkını Kurtuluş Parkı'ndaki bu "yaşam mücadelesine" destek vermeye davet ederken, kamuda tasarruf yapılmadığını ancak işçinin emeğinin "har vurup harman savrulduğunu" dile getirdi.





