Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla altyapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Akçadağ ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi ve çevresinde yürütülen sulama projesi tamamlanarak üreticilerin hizmetine sunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında bölgeye 4 adet sulama havuzu inşa edildi ve toplam 6 bin 120 metre boru hattı döşendi. Tamamlanan yatırımla birlikte su kaynaklarının tarlalara düzenli ulaşımı sağlanırken, çiftçilerin sulama maliyetlerinin düşürülmesi ve üretimde yüksek verim elde edilmesi hedefleniyor.
"Çiftçimizin Yanında, Üretimin Olduğu Her Yerdeyiz"
Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için modern sulama sistemlerinin önemine vurgu yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"Üreticimizin emeğini bereketle buluşturmak için modern sulama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akçadağ Doğanlar Mahallemiz ve çevresinde 4 adet havuz ve toplam 6 bin 120 metre boru döşeyerek suyun daha verimli kullanılmasını, tarlalara düzenli ve etkin şekilde ulaşmasını sağladık. Böylece hem üretim maliyetlerinin azalmasına hem de verimliliğin artmasına katkı sunuyoruz. Çiftçimizin yanında, üretimin olduğu her yerdeyiz."
"Bu Hizmeti Daha Önce Hayal Bile Edemiyorduk"
Yapılan yatırımlarla su sıkıntısının çözüldüğünü ve köye geri dönüşlerin başladığını belirten mahalle sakinleri ve üreticiler memnuniyetlerini dile getirdi:
Doğanlar Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan: "Köyümüzün en büyük eksikliği sulama suyuydu. Ne boru ne havuz, hiçbir şey yoktu. 6 bin 120 metre boru ve 4 havuz temin ettik. 5.000 dönüm arazi bunlarla beraber sulamaya kavuştu. Suyun oluşuyla köye gelen daha da çok oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu projelerle birlikte gençler köylerine yatırım yapmaya başladı."
Üretici Hasan Tuncal: "Buraya yapılan hizmetten çok memnun olduk. Büyük bir umut içindeydik. İnsanlar kadar ağaçlar da faydalandı, üretimimiz arttı, köye dönüşümüz daha hevesli geldi. Su hayat yani. Allah razı olsun. Suyun gelişi bizi her şeye heveslendirdi. Buraya yapılan sulama desteğiyle 5.000 dönüm arazimiz faydalanmaya başladı. Bu hizmeti daha önce hayal bile edemiyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum."
"Eskiye Göre Bin Kat Verim Alabiliyoruz"
Doğanlar Mahalle Sakini Serkan İleri: "Doğanlar Mahallesi'nde yaşıyoruz. Bizim sıkıntılarımızı muhtar aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Hem yollarımız hem de sulama ile ilgili sıkıntımız Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Büyükşehir Belediyesi'nden Allah razı olsun."
Çiftçi Osman Kırteke: "Eski zamanlarda sulama ile ilgili çok büyük perişanlıklar çekiyorduk. Borularımızı döşedi, havuzlarımızı yaptı. Şimdi rahatlıkla eskiye göre bin kat verim alabiliyoruz. Bağımızı, bahçemizi gelen suyla besliyoruz. Belediyemizin desteğiyle oldu. İçme sularımıza kadar her şeyimizi getirdi. Sulama sularıyla da şimdi rahatlıkla yüksek verim alma şansına kavuştuk. Ben 75 yaşındayım. Toprak kanallarla çok büyük perişanlıklar çekiyorduk. Şimdi Belediye Başkanımız bu işlere el atınca biz de rahatlığa kavuştuk. Allah devletimize zeval vermesen. Devletimizden Allah razı olsun."




