Adana ve Osmaniye bölgesinde öğle saatlerinde peş peşe korkutan depremler yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ilk sarsıntı Adana’da saat 14.19’da 4,8 büyüklüğünde kaydedildi.
Bu sarsıntının hemen ardından, saat 14.36’da merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.
5,2 Büyüklüğündeki Deprem Sumbas’ı Vurdu
Bölgedeki hareketlilik Adana ile sınırlı kalmadı. AFAD verilerine göre saat 14.43’te bu kez Osmaniye’nin Sumbas ilçesi merkez üssü olan 5,2 büyüklüğünde güçlü bir sarsıntı kaydedildi.
Peş peşe yaşanan depremlerin sırasıyla 8,67 ve 7 kilometre gibi sığ derinliklerde meydana geldiği bildirildi.
"Şu Ana Kadar Olumsuz Bir Durum Yok"
Adana ve Osmaniye’de toplam 24 dakika içinde gerçekleşen üç deprem, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre yaşanan sarsıntılar sonrasında şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi.




