YENİ Parti’nin 91 milletvekili, TBMM 28’inci Dönem Beşinci Yasama Yılı hazırlıkları kapsamında parti genel merkezinde bir araya geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalışma toplantısının açılışında konuşan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme damga vuran finansal kriz ve fon skandalı üzerinden iktidara yüklendi.
"Bu Bir Devlet Krizidir"
Türkiye'nin tarihindeki en büyük finansal krizlerden birinin ortasında olduğunu belirten Özgür Özel, yaşanan sürecin sadece ekonomik değil bir yönetim krizi olduğunu savundu.
Vatandaşın birikimlerinin heba edildiğini dile getiren Özel, “Sadece finansal kriz demenin yeterli olmadığı bir devlet kriziyle karşı karşıyayız. Milletimiz geçim derdiyle kıvranırken iktidar partisinin açtığı yolda iktidar mensuplarının içinde olduğu asrın soygunu yaşandı. Devlet kurumlarının güvencesindeki fonlar ve milletin birikimleri çalındı. 800 milyar liralık vurgun çarkı, üç-beş kuruşunu enflasyon karşısında korumaya çalışan 455 bin küçük yatırımcının üzerine devrildi” ifadelerini kullandı.
"Fatma Betül Sayan Kaya Buzdağının Sadece Görünen Yüzüdür"
Fon krizindeki isimlere ve çekilen paralara dikkat çeken YENİ Parti Lideri, yapılan işlemlerin saadet zinciri oluşturduğunu iddia etti.
Listedeki rakamları paylaşarak açıklamalarını sürdüren Özel, “Fatma Hanım eşiyle birlikte 163 milyon lira yatırmış, fonlar batmadan hemen önce 2 milyar 200 milyon lirayı kapıp kaçmış. Kendisinin yatırdığı para 27 daire alırken beş ay sonra çektiği para 367 daire alabiliyor. Bu isim buzdağının sadece görünen yüzüdür. İşlemlerini çantacılara, offshore hesaplarına yaptıran maharetli isimlerden olmadığı için doğrudan ismi görünmüştür. Kapıp kaçtıkları paralar 455 bin mağdurun parasıdır” dedi.
"Bostan Korkuluğu Musunuz?"
İktidarın "haberimiz yoktu" savunmasını sert bir dille eleştiren Özel, yönetim sorumluluğuna vurgu yaptı.
Borsadaki kaybın ve tasfiye edilen fonların toplam maliyetini açıklayan Özel, “Yanınızdakiler milleti soymuş, nasıl haberiniz yok? Borsa çökmüş, fonlar patlamış; nasıl haberiniz yok? Toplam 4 buçuk trilyon liramız buhar olmuş, nasıl haberiniz yok? Siz ne iş yapıyorsunuz, bostan korkuluğu musunuz? İşinize gelince 'bizden habersiz kuş uçmaz' diyeceksiniz, işinize gelmeyince 'haberim yok' diyeceksiniz. Bunun kabul edilebilir tarafı yoktur” şeklinde konuştu.
"Tamamının Atamasının Altında Aynı İmza Var"
Soruşturmada adı geçen kilit isimleri ve kamu görevlerini sıralayan Özel, atamalardaki imza sahibine işaret etti.
Tera ve Pusula portföy yönetimlerindeki isimleri tek tek okuyan YENİ Parti Lideri, “Cumhurbaşkanlığı Akademik İstişare Kurulu Üyesi Emre Alkin, OECD Daimi Büyükelçisi Kerem Alkin, Merkez Bankası Eski Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci, Cumhurbaşkanı Danışmanı Fecir Alptekin... Hepsi Erdoğan’ın ekibi. Tamamının atamasının altında aynı mürekkep, aynı imza var. Burnunun ucunu göremeyenden, bu kumpas çetesini teker teker atayandan cumhurbaşkanı olmaz” değerlendirmesinde bulundu.
"Asrın Soygununun Maliyeti 90 Milyar Dolar"
Yaşanan krizin boyutlarını deprem felaketiyle kıyaslayan Özel, tablonun vahametine dikkat çekti.
Rakamlarla durumu özetleyen Özel, “Borsadaki kayıp şu an 3 buçuk trilyon lira. Tasfiye edilen 131 fondan kalan para 800 milyar lira. Yani bu soygunun ekonomiye maliyeti 90 milyar dolar. Depremin ekonomiye maliyetini 100 milyar dolar olarak açıkladılar. Asrın soygununun ekonomiye etkisi deprem etkisidir. Karşı karşıya olduğumuz durum asrın dolandırıcılığı, asrın finansal krizidir” dedi.
"O Seçimi Alacağız, Bu İktidarı Değiştireceğiz"
Halkı yaşanan haksızlıklara karşı birlik olmaya davet eden YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasını seçim ve iktidar hedefiyle tamamladı.
Kurtuluşun ortak mücadeleden geçtiğini vurgulayan Özel, “Bu düzen böyle devam ederse senin de canın yanacaktır. Sıranın sana gelmesini bekleme. 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.' Biz bu eskimiş, çürümüş kara düzeni değiştirmek için yola çıktık. Kimsenin şüphesi olmasın ki biz o sandığa varacağız, o seçimi alacağız, bu iktidarı değiştireceğiz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.





