Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından teşekkür ziyaretleri kapsamında geldiği Zonguldak'ta adeta sevgi seliyle karşılaştı. Kentin en işlek noktalarından biri olan Gazipaşa Caddesi boyunca esnafı ziyaret eden ve halkla buluşan Özel, yol boyunca adım atmakta zorlandı. Gençlerin ve kadınların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte vatandaşlar, Özel’i görebilmek ve destek vermek için iş yerlerinin pencerelerine kadar çıktı.
Caddeyi dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan "Özgür Başkan", "İktidar" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak Özel’e eşlik etti. Coşkunun zirve yaptığı o anlarda, yürüyüş güzergahı üzerinde ilginç ve bir o kadar da siyaset gündemini sarsacak diyaloglar kayda geçti.
"Ne Faydası Var, Başka Bir Şey Söyleyin!"
Yürüyüşün ortasında kalabalık gruptan bazı kişilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine sloganlar atmaya başlaması dikkat çekti. Duruma anında müdahale eden Özgür Özel, tepkisini sert ve net bir dille ortaya koyarak slogan atanları susturdu. Eski genel başkanın yıpratılmasına izin vermeyen Özel, "Başka bir şey söyleyin. Ne faydası var?" diyerek parti içi birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Özel'in bu yapıcı duruşu meydandaki vatandaşlardan büyük alkış alırken, caddede yürüyüşe devam eden CHP liderine yönelik sevgi gösterileri artarak sürdü. Bir kadın vatandaşın "Senin Allah'ına kurban, Allah'ına!" diye seslenmesi caddedeki coşkuyu ikiye katladı.
"AK Partili Olarak İlk Defa Size Oy Verdim"
Zonguldak sokaklarındaki yürüyüş, ezber bozan siyasi itiraflara da sahne oldu. Kalabalığı yararak Özgür Özel’in yanına ulaşan bir vatandaş, "Ben AK Partili olarak ilk defa size oy verdim. Bundan sonra da sizinleyim" diyerek Özel'e olan bağlılığını ilan etti. Bu destek, Zonguldak'ta yaşanan siyasi değişimin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
"Ben CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Seçilmiş Olan..."
Yürüyüş sırasında yüzleri gülümseten anlar da yaşandı. Kendisiyle selfie çekilmek isteyen bir kadın yurttaşın tam o esnada telefonu çaldı. Arayan kişinin kadının eşi olduğunu gören Özel, telefonu eline alarak doğrudan açtı. Telefonun ucundaki kocaya seslenen Özel, "Ben CHP Genel Başkanı Özgür Özel... Seçilmiş olan. Eşinle selfie yapıyoruz Burhan Bey, müsaade edin" ifadelerini kullandı. Bu samimi diyalog çevredeki vatandaşları kahkahaya boğarken, Özel yürüyüşün ardından halka hitap etmek üzere konuşma yapacağı alana geçti.




