Üçüncü doz aşılanma hızlandırılmalı

Sağlık 12.08.2021 - 16:31, Güncelleme: 12.08.2021 - 16:31 2547+ kez okundu.
 

Üçüncü doz aşılanma hızlandırılmalı

Ankara Sağlık Emek ve Meslek örgütleri, Covid-19'un kontrol altında tutulması için, "İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır" uyarısını yaptı.

Ankara Sağlık Emek ve Meslek örgütleri, Covid-19'un kontrol altında tutulması için, "İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır" uyarısını yaptı.  Ankara Diş Hekimleri Odası, Ankara Tabip Odası, Dev-Sağlık-İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES); "Pandemide yeni dönem ve aşılama için sağlık yönetimine uyarı ve önerilerini" açıkladı.  Sağlık emek ve meslek örgütlerinin yazılı açıklamasında; salgının kontrol altına alınması ve aşılama hızının artması ile ilgili olarak; "İl içinde insanların kapalı alanlarda bir araya gelmesini ve mobilize olmasını azaltabilmek için hastaların ve vatandaşların bulunduğu ilçelerde tüm tedavi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği” belirtildi. Açıklamada, “Kapatılan Numune, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ana çocuk sağlığı ve aile planlama merkezlerinin tekrar aktif hale getirilmesi talep edildi. Açıklamada, şu bilgiler verildi: “10 Ağustos 2021 itibarı ile ülkemizde aşılaması tamamlanmış kişi sayısı 29 milyona ulaşarak toplam nüfusumuzun yüzde 34,63' ünü oluşturuyor. Bu oran Avrupa Birliği Ülkeleri’nde ise toplam nüfusun yüzde 51,8'ine, ABD'de ise yüzde 50,38'ine ulaşmış durumdadır Covid-19 nedeniyle hastaneye yatan hastaların ezici çoğunluğunun aşısız kişilerden oluştuğunu, klinik çalışması bulunmasa da inaktif aşılar ile iki doz aşılı 65 yaş üstü yatan hasta sayısının arttığının net olarak gözlemlendiğini." Açıklamada ayrıca şu öneriler sıralandı: "-Yaygın test uygulamaları ile kalabalık kapalı alanlarda çalışanlar rutin olarak Covid-19 antijen ve PCR testleri ile taranmalı ve salgın hastanelerde değil sahada karşılanmalıdır. -Ankara yerelinde kamu kurumlarında daraltılmış mesai ve dönüşümlü çalışma aşılama oranları hedef düzeye ulaşana kadar yeniden uygulanmalıdır. -İl içinde insanların kapalı alanlarda bir araya gelmesini ve mobilize olmasını azaltabilmek için hastaların ve vatandaşların bulunduğu ilçelerde tüm tedavi ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Kapatılan Numune, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlama Merkezlerinin tekrar aktif duruma getirilmelidir. -İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır."
Ankara Sağlık Emek ve Meslek örgütleri, Covid-19'un kontrol altında tutulması için, "İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır" uyarısını yaptı.

Ankara Sağlık Emek ve Meslek örgütleri, Covid-19'un kontrol altında tutulması için, "İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır" uyarısını yaptı. 

Ankara Diş Hekimleri Odası, Ankara Tabip Odası, Dev-Sağlık-İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES); "Pandemide yeni dönem ve aşılama için sağlık yönetimine uyarı ve önerilerini" açıkladı. 

Sağlık emek ve meslek örgütlerinin yazılı açıklamasında; salgının kontrol altına alınması ve aşılama hızının artması ile ilgili olarak; "İl içinde insanların kapalı alanlarda bir araya gelmesini ve mobilize olmasını azaltabilmek için hastaların ve vatandaşların bulunduğu ilçelerde tüm tedavi ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği” belirtildi.

Açıklamada, “Kapatılan Numune, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ana çocuk sağlığı ve aile planlama merkezlerinin tekrar aktif hale getirilmesi talep edildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

“10 Ağustos 2021 itibarı ile ülkemizde aşılaması tamamlanmış kişi sayısı 29 milyona ulaşarak toplam nüfusumuzun yüzde 34,63' ünü oluşturuyor. Bu oran Avrupa Birliği Ülkeleri’nde ise toplam nüfusun yüzde 51,8'ine, ABD'de ise yüzde 50,38'ine ulaşmış durumdadır

Covid-19 nedeniyle hastaneye yatan hastaların ezici çoğunluğunun aşısız kişilerden oluştuğunu, klinik çalışması bulunmasa da inaktif aşılar ile iki doz aşılı 65 yaş üstü yatan hasta sayısının arttığının net olarak gözlemlendiğini."

Açıklamada ayrıca şu öneriler sıralandı:

"-Yaygın test uygulamaları ile kalabalık kapalı alanlarda çalışanlar rutin olarak Covid-19 antijen ve PCR testleri ile taranmalı ve salgın hastanelerde değil sahada karşılanmalıdır.

-Ankara yerelinde kamu kurumlarında daraltılmış mesai ve dönüşümlü çalışma aşılama oranları hedef düzeye ulaşana kadar yeniden uygulanmalıdır.

-İl içinde insanların kapalı alanlarda bir araya gelmesini ve mobilize olmasını azaltabilmek için hastaların ve vatandaşların bulunduğu ilçelerde tüm tedavi ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Kapatılan Numune, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlama Merkezlerinin tekrar aktif duruma getirilmelidir.

-İnaktif aşıların zamanla etkinliğinin azaldığı ve yeni varyantlara karşı etkisinin de düşük olduğu göz önüne alınarak riskli popülasyon için üçüncü doz aşılama hızlandırılmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri