Siirt’te bu çiçeğin koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2023 - 10:18, Güncelleme: 25.05.2023 - 09:55 1846+ kez okundu.
 

Siirt’te bu çiçeğin koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL

Siirt’te bu çiçeğin koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL

Siirt’te nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan "Siirt Adaçayı" ilk çiçeklerini açtı. Siirt Adaçayı çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin 315 lira ceza kesiliyor.Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nesli tehlike altında olan ve koruma altında olan Siirt Adaçayı ilk çiçeklerini açtığı belirtildi.Açıklamada, “Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personelince 2023 yılının ilk çiçeklerini açan Tür Koruma Eylem Planı çerçevesinde koruma altına alınan IUCN kriterlerine göre tek yaşam alanına sahip olması ve popülasyondaki birey sayısı nedeniyle nesli kritik tehlike "CR" altında olan lokal endemik Siirt Adaçayı’mızı (Salvia siirtica) yaşam alanında görüntüledik” denildi.Siirt Adaçayı, Mayıs ve Haziran ayına kadar çiçekleniyor. Meşelikleri ve bıttım ağaçları gibi habitatları tercih ediyor. Bin 470 ile bin 550 metre yükseltilerde yetişiyor. Siirt Adaçayı’nın 700 bireye sahip tek bir popülasyonu bulunmakta olup, bunlardan yaklaşık 500 bireyi çiçekli, 200 bireyi ise genç bitkiden oluştuğu ifade edildi.
Siirt’te bu çiçeğin koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL
Siirt’te nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan "Siirt Adaçayı" ilk çiçeklerini açtı. Siirt Adaçayı çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin 315 lira ceza kesiliyor.
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nesli tehlike altında olan ve koruma altında olan Siirt Adaçayı ilk çiçeklerini açtığı belirtildi.
Açıklamada, “Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personelince 2023 yılının ilk çiçeklerini açan Tür Koruma Eylem Planı çerçevesinde koruma altına alınan IUCN kriterlerine göre tek yaşam alanına sahip olması ve popülasyondaki birey sayısı nedeniyle nesli kritik tehlike "CR" altında olan lokal endemik Siirt Adaçayı’mızı (Salvia siirtica) yaşam alanında görüntüledik” denildi.
Siirt Adaçayı, Mayıs ve Haziran ayına kadar çiçekleniyor. Meşelikleri ve bıttım ağaçları gibi habitatları tercih ediyor. Bin 470 ile bin 550 metre yükseltilerde yetişiyor. Siirt Adaçayı’nın 700 bireye sahip tek bir popülasyonu bulunmakta olup, bunlardan yaklaşık 500 bireyi çiçekli, 200 bireyi ise genç bitkiden oluştuğu ifade edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri