Siirtli Esnaf: Ramazan'ın Vazgeçilmezlerinden Vazgeçildi

Gündem (Anka) - Anka Haber Ajansı | 15.04.2022 - 17:32, Güncelleme: 15.04.2022 - 17:35 3914+ kez okundu.
 

Siirtli Esnaf: Ramazan'ın Vazgeçilmezlerinden Vazgeçildi

Her yıl Ramazan ayı ile birlikte satışları artan pide ve hurma gibi ürünlere vatandaşın talebi azaldı. Siirtli fırıncı Eyüp Beştaş, "Satışlar geçen sene oranıyla çok az. Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden vazgeçildi" dedi.

Siirtli esnaf, Ramazan ayının vazgeçilmez ürünlerine olan talebin düştüğünü anlattı. Fırıncı Eyüp Beştaş, "Ramazan pidesinin maliyeti yüksek olduğu için insanlar artık daha az maliyetli sade ekmeğe yönelmeye başladı. Ramazan pidesi geçen seneye oranla iki kat arttı. Tabii bu insanları maddi olarak zorluyor. İnsan 4-5 ekmek ancak evine götürebiliyor. 5 ekmeği sen 5 liradan çarparsan 25 lira ekmek parası verecek. Adamın yevmiyesi zaten 90-100 lira. Diğer kalanıyla başka ne alacak ne almayacak? Mecbur çoğu sade ekmek almaya başladılar. Ramazan pidesinde satışlar bayağı azaldı. Durum çok kötü şu anda. İnşallah düzelir, umudumuz odur. Bir an önce bu ekonomik sıkıntılar bertaraf edilir, halkımız rahata kavuşur inşallah. Ramazan pidesi yumurtalı susamlı 5 lira. Yağlı, susamlı yumurtalı olduğu zaman 7 liraya çıkıyor. Satışlar geçen sene oranıyla çok az. Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden vazgeçildi." "ALIM GÜCÜ ÇOKTU AMA ŞİMDİ ALIM GÜCÜ YOK" Kârı bıraktık kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz diyen çiğköfte satıcısı Fatih Sarıkaya, "Bu Ramazan çiğköfteye o kadar fazla talep yok, geçen Ramazanlara göre. Normalde mesela daha çoktu satışlarımız, millet sıraya girerdi, bayağı bir kalabalık olurdu. Alım gücü çoktu ama şimdi alım gücü yok. Varla yok arasındayız şu anda. Para yok. Çünkü artık alabilecek bir şey de yok, para da yok gerçekten. Ne bir var ne bir yok değil. Alım gücü yok. Yoğun bir talep olsa daha iyi olurdu, daha güzeldi. Şimdi sofraların vazgeçilmezi. Şu an için maliyeti sattığımızı az çok kurtarması var. Aşırı aman aman bir kâra geçelim yok. Öyle kâr olayını bıraktık yani. Şu anda 'kendimizi geçindirelim yeter diyoruz" dedi.  "GEÇEN SENEYLE BU SENE ARASINDA DÜNYA KADAR FARK VAR" Hurma fiyatlarındaki artışın satışları azaldığını söyleyen Halil Alp, ise şöyle konuştu: "Hurmada bu sene hiç satış yok. Geçen yıla göre, bu yıla göre zam geldi üzerine. Ondan vatandaş yiyemiyor. Biz de burada satış yapamıyoruz. Geçen senin bu seneyle arasında aslında dünya kadar fark var. Geçen sene bu hurmayı ben 10 milyona (10 liraya) satarken bu sene 25 TL'ye satıyorum. Geçen sene bu hurmanın fiyatı 50 TL, 60 TL iken bu sene 150 TL'ye satılıyor. Halk nasıl yesin ki bunu? İşte vatandaş da isyan ediyor. Vatandaş alamıyor ki. Geçen sene ben burada 300 adet satmama rağmen bu sene ben daha 100 adet satmadım."
Her yıl Ramazan ayı ile birlikte satışları artan pide ve hurma gibi ürünlere vatandaşın talebi azaldı. Siirtli fırıncı Eyüp Beştaş, "Satışlar geçen sene oranıyla çok az. Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden vazgeçildi" dedi.

Siirtli esnaf, Ramazan ayının vazgeçilmez ürünlerine olan talebin düştüğünü anlattı. Fırıncı Eyüp Beştaş, " Ramazan pidesinin maliyeti yüksek olduğu için insanlar artık daha az maliyetli sade ekmeğe yönelmeye başladı. Ramazan pidesi geçen seneye oranla iki kat arttı. Tabii bu insanları maddi olarak zorluyor. İnsan 4-5 ekmek ancak evine götürebiliyor. 5 ekmeği sen 5 liradan çarparsan 25 lira ekmek parası verecek. Adamın yevmiyesi zaten 90-100 lira. Diğer kalanıyla başka ne alacak ne almayacak? Mecbur çoğu sade ekmek almaya başladılar.

Ramazan pidesinde satışlar bayağı azaldı. Durum çok kötü şu anda. İnşallah düzelir, umudumuz odur. Bir an önce bu ekonomik sıkıntılar bertaraf edilir, halkımız rahata kavuşur inşallah. Ramazan pidesi yumurtalı susamlı 5 lira. Yağlı, susamlı yumurtalı olduğu zaman 7 liraya çıkıyor. Satışlar geçen sene oranıyla çok az. Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden vazgeçildi."

"ALIM GÜCÜ ÇOKTU AMA ŞİMDİ ALIM GÜCÜ YOK"

Kârı bıraktık kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz diyen çiğköfte satıcısı Fatih Sarıkaya, "Bu Ramazan çiğköfteye o kadar fazla talep yok, geçen Ramazanlara göre. Normalde mesela daha çoktu satışlarımız, millet sıraya girerdi, bayağı bir kalabalık olurdu. Alım gücü çoktu ama şimdi alım gücü yok. Varla yok arasındayız şu anda. Para yok. Çünkü artık alabilecek bir şey de yok, para da yok gerçekten. Ne bir var ne bir yok değil. Alım gücü yok. Yoğun bir talep olsa daha iyi olurdu, daha güzeldi. Şimdi sofraların vazgeçilmezi. Şu an için maliyeti sattığımızı az çok kurtarması var. Aşırı aman aman bir kâra geçelim yok. Öyle kâr olayını bıraktık yani. Şu anda 'kendimizi geçindirelim yeter diyoruz" dedi. 

"GEÇEN SENEYLE BU SENE ARASINDA DÜNYA KADAR FARK VAR"

Hurma fiyatlarındaki artışın satışları azaldığını söyleyen Halil Alp, ise şöyle konuştu:

"Hurmada bu sene hiç satış yok. Geçen yıla göre, bu yıla göre zam geldi üzerine. Ondan vatandaş yiyemiyor. Biz de burada satış yapamıyoruz. Geçen senin bu seneyle arasında aslında dünya kadar fark var. Geçen sene bu hurmayı ben 10 milyona (10 liraya) satarken bu sene 25 TL'ye satıyorum. Geçen sene bu hurmanın fiyatı 50 TL, 60 TL iken bu sene 150 TL'ye satılıyor. Halk nasıl yesin ki bunu? İşte vatandaş da isyan ediyor. Vatandaş alamıyor ki. Geçen sene ben burada 300 adet satmama rağmen bu sene ben daha 100 adet satmadım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri