‘Öğretmenlerin Kalacak Yerleri Yok’

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.05.2023 - 12:05, Güncelleme: 02.05.2023 - 12:05 2116+ kez okundu.
 

‘Öğretmenlerin Kalacak Yerleri Yok’

Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, “Bakanlığın okulları açma kararı bu öğretmenlerimizi mağdur etti çünkü öğretmenlerimiz Malatya’ya geldiklerinde barınacakları yer yok. Barınma en büyük sorun, su hala kullanılamaz durumda” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya’da eğitim ve öğretimin bir süre sekteye uğradığını dile getiren Kara, ilerleyen süreçte geçen günlerde kentte bazı ilçelerde okulların kısmen açıldığını belirtti. “BARINMA SORUNU EN BÜYÜK SORUN” Kara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla kentteki okulların tamamının açıldığını kaydederek, “Oysaki bakanlığın bu kararına rağmen valilikte kamu görevlilerini 2 Mayıs itibariyle göreve çağırdığını duyurdu. Bu noktada öğretmenlerimizin en büyük problemi barınma problemi. Deprem olduktan sonra öğretmenlerimiz Malatya’yı terk ettiler. Başka illere göç edip, orada kendilerine yeni bir düzen kurdular. Çocuklarını oradaki okullara kaydettiler. Birçoğu da yaz tatiline kadar ev kiraladılar. Buna rağmen bakanlığın okulları açma kararı bu öğretmenlerimizi mağdur etti çünkü öğretmenlerimiz Malatya’ya geldiklerinde barınacakları yer yok. Barınma en büyük sorun, su hala kullanılamaz durumda” dedi. “BARINMA SORUNU HALA ÇÖZÜLEMEDİ” Okulların tamamının açılamamasından kaynaklı öğrencilerin gidebilecekleri okulların olmadığını ifade eden Kara, şunları söyledi: “Sorunlarla boğuşarak, dönemin bitmesine bir aylık bir süre kalmışken okullar açıldı. Öğretmenlerimiz çeşitli sorunlarla eğitim-öğretime devam edecekler. Eğitim-İş Sendikası olarak okulların açılmasından yanayız. Öğrencilerimizin bir an önce öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelmesi ve depremden dolayı yaşadıkları olumsuzluklardan sıyrılmalarını istiyoruz fakat bunu yaparken gerek bakanlığın gerekse de valiliğin koşulları oluşturması ve bundan sonra okulların açılmasını talep ediyoruz. Çünkü barınma sorunu henüz çözülmezken, içme suyu kullanılabilecek durumda değilken, hala enkazlar kaldırılmamışken ki artçı bir deprem sonrası bir bina yıkıldı. Çocuklar hangi yollardan okullara gidecekler? Depremler devam ederken kim öğrencilerimizin binalara girmesine müsaade edecek? Bu sorumluluğu kim alacak? Bunun düşünülmesi ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor.” “ÖĞRETMENLERE KONTEYNER SAĞLAYAMADILAR, ZATEN ÇADIRDA YOK” Kara, depremde Malatya’da can kaybının diğer illere göre az olmasına karşın bina olarak çok fazla yıkıma uğradığını kaydederek, “Malatya’da şu anda neredeyse hasarsız bina yok. Öğretmenlerimizde bu binalarda kalıyorlardı. Öğretmenlerimizin kaldıkları binalarda neredeyse hasarsız olan yok. Korku hala devam ettiği için öğretmenlerimiz binalara giremiyorlar, sarsıntılarda devam ediyor. Bu öğretmenlerimiz nerede kalacaklar? Konteyner sağlayamadılar, zaten çoğu yerde çadırda yok. Barınma sorunu çözülmeden öğretmenlerimizin derse girmesi ve verimli olması diye bir şey söz konusu olamaz. En zaruri ve temel ihtiyaç şu anda barınma. Bakanlık, valilik, siyasi iktidarın öğretmenlerimizin bu sorununu çözmeden öğretmenlerimizi Malatya’ya çağırması, “okula gidin, derslere girin” demesi makul bir durum değil” diye konuştu.
Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, “Bakanlığın okulları açma kararı bu öğretmenlerimizi mağdur etti çünkü öğretmenlerimiz Malatya’ya geldiklerinde barınacakları yer yok. Barınma en büyük sorun, su hala kullanılamaz durumda” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya’da eğitim ve öğretimin bir süre sekteye uğradığını dile getiren Kara, ilerleyen süreçte geçen günlerde kentte bazı ilçelerde okulların kısmen açıldığını belirtti.

“BARINMA SORUNU EN BÜYÜK SORUN”

Kara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla kentteki okulların tamamının açıldığını kaydederek, “Oysaki bakanlığın bu kararına rağmen valilikte kamu görevlilerini 2 Mayıs itibariyle göreve çağırdığını duyurdu. Bu noktada öğretmenlerimizin en büyük problemi barınma problemi. Deprem olduktan sonra öğretmenlerimiz Malatya’yı terk ettiler. Başka illere göç edip, orada kendilerine yeni bir düzen kurdular. Çocuklarını oradaki okullara kaydettiler. Birçoğu da yaz tatiline kadar ev kiraladılar. Buna rağmen bakanlığın okulları açma kararı bu öğretmenlerimizi mağdur etti çünkü öğretmenlerimiz Malatya’ya geldiklerinde barınacakları yer yok. Barınma en büyük sorun, su hala kullanılamaz durumda” dedi.

“BARINMA SORUNU HALA ÇÖZÜLEMEDİ”

Okulların tamamının açılamamasından kaynaklı öğrencilerin gidebilecekleri okulların olmadığını ifade eden Kara, şunları söyledi:

“Sorunlarla boğuşarak, dönemin bitmesine bir aylık bir süre kalmışken okullar açıldı. Öğretmenlerimiz çeşitli sorunlarla eğitim-öğretime devam edecekler. Eğitim-İş Sendikası olarak okulların açılmasından yanayız. Öğrencilerimizin bir an önce öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir araya gelmesi ve depremden dolayı yaşadıkları olumsuzluklardan sıyrılmalarını istiyoruz fakat bunu yaparken gerek bakanlığın gerekse de valiliğin koşulları oluşturması ve bundan sonra okulların açılmasını talep ediyoruz. Çünkü barınma sorunu henüz çözülmezken, içme suyu kullanılabilecek durumda değilken, hala enkazlar kaldırılmamışken ki artçı bir deprem sonrası bir bina yıkıldı. Çocuklar hangi yollardan okullara gidecekler? Depremler devam ederken kim öğrencilerimizin binalara girmesine müsaade edecek? Bu sorumluluğu kim alacak? Bunun düşünülmesi ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor.”

“ÖĞRETMENLERE KONTEYNER SAĞLAYAMADILAR, ZATEN ÇADIRDA YOK”

Kara, depremde Malatya’da can kaybının diğer illere göre az olmasına karşın bina olarak çok fazla yıkıma uğradığını kaydederek, “Malatya’da şu anda neredeyse hasarsız bina yok. Öğretmenlerimizde bu binalarda kalıyorlardı. Öğretmenlerimizin kaldıkları binalarda neredeyse hasarsız olan yok. Korku hala devam ettiği için öğretmenlerimiz binalara giremiyorlar, sarsıntılarda devam ediyor. Bu öğretmenlerimiz nerede kalacaklar? Konteyner sağlayamadılar, zaten çoğu yerde çadırda yok. Barınma sorunu çözülmeden öğretmenlerimizin derse girmesi ve verimli olması diye bir şey söz konusu olamaz. En zaruri ve temel ihtiyaç şu anda barınma. Bakanlık, valilik, siyasi iktidarın öğretmenlerimizin bu sorununu çözmeden öğretmenlerimizi Malatya’ya çağırması, “okula gidin, derslere girin” demesi makul bir durum değil” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri