Muhbirlik meslek oldu: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ikramiyesi raporlarda

Gündem 06.10.2022 - 13:02, Güncelleme: 06.10.2022 - 14:13 1909+ kez okundu.
 

Muhbirlik meslek oldu: Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ikramiyesi raporlarda

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi kaçıran mükellefleri ihbar etmeleri için muhbirlere sadece geçen yıl 11 milyon 618 bin TL ödediği fakat vergi tahsilatının istenilen seviyede artmadığı tespit edildi. Sayıştay'ın raporunda, 'ihbar ikramiyesi'nin teşvik değil muhbirlere yeni bir gelir kaynağı olduğu ifade edildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mali hesapları Sayıştay denetçilerince mercek altına alındı. Denetçiler, vergi ihbar müessesinin etkin işletilemediğini fark etti. Muhbirlere ödenen ikramiye uygulamasından beklenilen yararın elde edilemediği ve bu alanda etkinliğin sağlanması amacıyla yeterli düzeyde kontrol mekanizması geliştirilmediği belirtildi. EN FAZLA İHBAR EDENE İKRAMİYE VERİLDİ Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından muhbirlere ödenen ikramiye tutarının her geçen yıl arttığını gözlemleyen denetçiler, çarpıcı bulgulara ulaştı. 2021 yılında ödenen 11 milyon 618 bin 287 TL'lik ihbar ikramiyesine karşın vergi tahsilatının istenilen düzeyde artmadığı kaydedildi. Birgün'de yer alan habere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, farklı iller ve vergi dairelerine bağlı mükellefleri ihbar eden bazı kişilere birçok defa ihbar ikramiyesi ödediği bildirildi. Sayıştay denetçisi, "Bu tablo göstermektedir ki muhbirlik, bazı kimseler tarafından adeta meslek gibi icra edilmektedir" ifadesi ile skandalın ulaştığı noktaya dikkat çekti. "TEŞVİK DEĞİL YENİ GELİR KAYNAĞI OLDU" Sayıştay raporunda, muhbirlik ikramiyelerinin asılsız ihbar sayısının artmasına da yol açtığı ifade edilerek, "Bu bir teşvik mekanizması olmaktan uzak olup, bazı şahıslar için yeni bir gelir unsuru haline gelmiştir" denildi.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi kaçıran mükellefleri ihbar etmeleri için muhbirlere sadece geçen yıl 11 milyon 618 bin TL ödediği fakat vergi tahsilatının istenilen seviyede artmadığı tespit edildi. Sayıştay'ın raporunda, 'ihbar ikramiyesi'nin teşvik değil muhbirlere yeni bir gelir kaynağı olduğu ifade edildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mali hesapları Sayıştay denetçilerince mercek altına alındı. Denetçiler, vergi ihbar müessesinin etkin işletilemediğini fark etti.

Muhbirlere ödenen ikramiye uygulamasından beklenilen yararın elde edilemediği ve bu alanda etkinliğin sağlanması amacıyla yeterli düzeyde kontrol mekanizması geliştirilmediği belirtildi.

EN FAZLA İHBAR EDENE İKRAMİYE VERİLDİ

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından muhbirlere ödenen ikramiye tutarının her geçen yıl arttığını gözlemleyen denetçiler, çarpıcı bulgulara ulaştı.

2021 yılında ödenen 11 milyon 618 bin 287 TL'lik ihbar ikramiyesine karşın vergi tahsilatının istenilen düzeyde artmadığı kaydedildi.

Birgün'de yer alan habere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, farklı iller ve vergi dairelerine bağlı mükellefleri ihbar eden bazı kişilere birçok defa ihbar ikramiyesi ödediği bildirildi.

Sayıştay denetçisi, "Bu tablo göstermektedir ki muhbirlik, bazı kimseler tarafından adeta meslek gibi icra edilmektedir" ifadesi ile skandalın ulaştığı noktaya dikkat çekti.

"TEŞVİK DEĞİL YENİ GELİR KAYNAĞI OLDU"

Sayıştay raporunda, muhbirlik ikramiyelerinin asılsız ihbar sayısının artmasına da yol açtığı ifade edilerek, "Bu bir teşvik mekanizması olmaktan uzak olup, bazı şahıslar için yeni bir gelir unsuru haline gelmiştir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri