Kırklareli'nde jeotermal su kaynaklarıyla üretilen domatesin ihracatına başlandı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 10.06.2023 - 15:00, Güncelleme: 10.06.2023 - 14:59 2054+ kez okundu.
 

Kırklareli'nde jeotermal su kaynaklarıyla üretilen domatesin ihracatına başlandı

Kırklareli'nde topraksız tarım ve jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domates Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

KIRKLARELI (AA) - ​​​​​​​Asilbeyli köyünde yatırımcı bir firma tarafından 55 dekar alanda sera kuruldu.Yaklaşık 5 aydır jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domateslerin Bulgaristan, Romanya ve Almanya gibi ülkelere ihracatı gerçekleştiriliyor.Serada ayrıca ürünlerin döllenmesi için ise 65 kovan arı bulunduruluyor.Yatırımcı şirketin genel müdürü Hüseyin Kerkez, AA muhabirine 3 kuyudan seraya jeotermal su getirdiklerini söyledi.Raylı sistem ile ısıyı homojen bir şekilde seraya yaydıklarını anlatan Kerkez, sistem sayesinde yılın 12 ayı üretim yapabildiklerini kaydetti.Kerkez, 55 dekarlık alanda üretim yaptıklarını hedeflerinin üretim sahasını kısa sürede 500 dekara çıkartmak olduğunu vurguladı.Yıllık 3 bin 500 ton üretim kapasitelerinin olduğuna dikkat çeken Kerkez, "Şuan 65 personel ile üretim yapıyoruz. Bu sayı zaman zaman 100 kişiye çıkıyor. Biz katma değer üretiyoruz. Ürettiğimiz ve ihracat olduğu için ülkemize döviz girişi olduğu için burada vatana, millete hayırlı bir iş yapmış oluyoruz." diye konuştu.Haftalık 150-200 ton üretim kapasitesiyle çalıştıklarını dile getiren Kerkez, bunun 50 tonunu Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.Muhabir: Özgün Tiran
Kırklareli'nde topraksız tarım ve jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domates Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

KIRKLARELI (AA) - ​​​​​​​Asilbeyli köyünde yatırımcı bir firma tarafından 55 dekar alanda sera kuruldu.

Yaklaşık 5 aydır jeotermal su kaynağı kullanılarak üretilen domateslerin Bulgaristan, Romanya ve Almanya gibi ülkelere ihracatı gerçekleştiriliyor.

Serada ayrıca ürünlerin döllenmesi için ise 65 kovan arı bulunduruluyor.

Yatırımcı şirketin genel müdürü Hüseyin Kerkez, AA muhabirine 3 kuyudan seraya jeotermal su getirdiklerini söyledi.

Raylı sistem ile ısıyı homojen bir şekilde seraya yaydıklarını anlatan Kerkez, sistem sayesinde yılın 12 ayı üretim yapabildiklerini kaydetti.

Kerkez, 55 dekarlık alanda üretim yaptıklarını hedeflerinin üretim sahasını kısa sürede 500 dekara çıkartmak olduğunu vurguladı.

Yıllık 3 bin 500 ton üretim kapasitelerinin olduğuna dikkat çeken Kerkez, "Şuan 65 personel ile üretim yapıyoruz. Bu sayı zaman zaman 100 kişiye çıkıyor. Biz katma değer üretiyoruz. Ürettiğimiz ve ihracat olduğu için ülkemize döviz girişi olduğu için burada vatana, millete hayırlı bir iş yapmış oluyoruz." diye konuştu.

Haftalık 150-200 ton üretim kapasitesiyle çalıştıklarını dile getiren Kerkez, bunun 50 tonunu Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.


Muhabir: Özgün Tiran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri