"festival408" kapsamlı bir programla sanatseverlerle buluştu

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.06.2023 - 15:30, Güncelleme: 12.06.2023 - 15:00 1877+ kez okundu.
 

"festival408" kapsamlı bir programla sanatseverlerle buluştu

- İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde bir ay süren ve "nakarat" temasıyla gerçekleşen festivalde, öğrenci performansları, VR gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı ve Performans Sanatları alanı öğrencileri tarafından düzenlenen çağdaş gösteri sanatları festivali "festival408" sona erdi.Konuya ilişkin üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Santralistanbul Kampüsü’nde bir ay süren ve "nakarat" temasıyla gerçekleşen festivalde, öğrenci performansları, VR gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler düzenlendi.Festivalde oyun yazımı, koreografisi, yönetmenliği, tasarımı, pazarlama faaliyetleri ve web tasarımı dahil tüm yaratıcı, idari ve teknik aşamalar öğrenciler tarafından yürütüldü.Etkinlik kapsamında oyuncu Tilbe Saran ile Bilgi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Alev Çavdar deprem felaketinden sonra sanatın travma ve yas süreçlerindeki iyileştirme gücünün ele alındığı "Sanatta İyileşme, Sanatla İyileşme" başlıklı bir söyleşi yaptı.Üç hafta süren "Türkiye’de Tiyatro Kurum Yapılarının Anatomisi" başlıklı söyleşi serisine katılan isimler arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, oyuncu, yönetmen ve eğitmen Ayşe Lebriz Berkem, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı, oyuncu Emrah Özertem, dramaturg Dilek Tekintaş, sosyolog ve tiyatro eleştirmeni Zeynep Baykal, sanat yönetmeni Denizhan Çağ, ışık tasarımcısı Ayşe Sedef Ayter, prodüksiyon yöneticisi Mehmet Öğünç yer aldı.Festivalde Burak Tamdoğan Meddah Atölyesi, Tolga Cuğ "OpenStyle Dans Atölyesi", Süda Köse ise “Dans Meditasyon Atölyesi” düzenledi.Cemal Gökdemir’in meddah oyunu "Benden Razı Mısınız?", Süda Köse'nin yetişkinlere yönelik çocuk oyunu "Monachopsis Nedir?", Nezaket Özlem Dede'nin fantezi edebiyat türünden esinlenilmiş kurmaca bir kasabanın anlatısı "Hücre Kasabası", Zafer Baran Akkoyun'un serbest yazım tekniğiyle oluşturulduğu ölüm ve uyku temalı "Sana söyledim mi ben hiç?" adlı performansları, festivalde izleyiciyle buluştu.Oyuncu, yazar, yönetmen Yusuf Onur Aydın’ın tiyatroyu dijital bir deneyim olarak sunan ve sanal gerçeklik gözlükleri ile deneyimlenen "Cypresence" VR performans gösterimi yapıldı.Mehmet Gülle tarafından kostümleri tasarlanan ve kurgulanan teatral defilede ise öğrenci ve mezunlar performans sergiledi.Performans yerleştirme işlerinden oluşan "Bedenler ve Teknoloji" de festival programında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
- İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde bir ay süren ve "nakarat" temasıyla gerçekleşen festivalde, öğrenci performansları, VR gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı ve Performans Sanatları alanı öğrencileri tarafından düzenlenen çağdaş gösteri sanatları festivali "festival408" sona erdi.

Konuya ilişkin üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Santralistanbul Kampüsü’nde bir ay süren ve "nakarat" temasıyla gerçekleşen festivalde, öğrenci performansları, VR gösterimleri, söyleşiler, atölyeler ve etkinlikler düzenlendi.

Festivalde oyun yazımı, koreografisi, yönetmenliği, tasarımı, pazarlama faaliyetleri ve web tasarımı dahil tüm yaratıcı, idari ve teknik aşamalar öğrenciler tarafından yürütüldü.

Etkinlik kapsamında oyuncu Tilbe Saran ile Bilgi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Alev Çavdar deprem felaketinden sonra sanatın travma ve yas süreçlerindeki iyileştirme gücünün ele alındığı "Sanatta İyileşme, Sanatla İyileşme" başlıklı bir söyleşi yaptı.

Üç hafta süren "Türkiye’de Tiyatro Kurum Yapılarının Anatomisi" başlıklı söyleşi serisine katılan isimler arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, oyuncu, yönetmen ve eğitmen Ayşe Lebriz Berkem, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı, oyuncu Emrah Özertem, dramaturg Dilek Tekintaş, sosyolog ve tiyatro eleştirmeni Zeynep Baykal, sanat yönetmeni Denizhan Çağ, ışık tasarımcısı Ayşe Sedef Ayter, prodüksiyon yöneticisi Mehmet Öğünç yer aldı.

Festivalde Burak Tamdoğan Meddah Atölyesi, Tolga Cuğ "OpenStyle Dans Atölyesi", Süda Köse ise “Dans Meditasyon Atölyesi” düzenledi.

Cemal Gökdemir’in meddah oyunu "Benden Razı Mısınız?", Süda Köse'nin yetişkinlere yönelik çocuk oyunu "Monachopsis Nedir?", Nezaket Özlem Dede'nin fantezi edebiyat türünden esinlenilmiş kurmaca bir kasabanın anlatısı "Hücre Kasabası", Zafer Baran Akkoyun'un serbest yazım tekniğiyle oluşturulduğu ölüm ve uyku temalı "Sana söyledim mi ben hiç?" adlı performansları, festivalde izleyiciyle buluştu.

Oyuncu, yazar, yönetmen Yusuf Onur Aydın’ın tiyatroyu dijital bir deneyim olarak sunan ve sanal gerçeklik gözlükleri ile deneyimlenen "Cypresence" VR performans gösterimi yapıldı.

Mehmet Gülle tarafından kostümleri tasarlanan ve kurgulanan teatral defilede ise öğrenci ve mezunlar performans sergiledi.

Performans yerleştirme işlerinden oluşan "Bedenler ve Teknoloji" de festival programında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri