Ekonomim Yazarı Çolak: SGK İflas Edecek Noktaya Geldi

Gündem 26.04.2023 - 10:08, Güncelleme: 26.04.2023 - 10:08 3039+ kez okundu.
 

Ekonomim Yazarı Çolak: SGK İflas Edecek Noktaya Geldi

Gazeteci Ömer Faruk Çolak, SGK'nin iflas edecek noktaya geldiğini ve hükümetin borç bulamadığı takdirde maaşları dahi ödeyemeyeceğini yazdı.

Ekonomim yazarı Ömer Faruk Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) iflas edecek noktaya geldiğini yazdı. Çolak, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD'deki enflasyon ve işsizlik verilerini hatırlatarak Türkiye'nin bu konularda diğer ülkelerden olumsuz ayrıştığını vurguladı. Çolak, konuyu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine getirerek şu değerlendirmelerde bulundu: "Bunun en bariz örneği merkezi yönetim bütçesinin yönetilemez hale gelmesi. Bütçe, mart ayında 47,2 milyar, ocak-mart döneminde ise 250 milyar TL açık verdi. Bütçe açığına kaynaklık eden en önemli kalem de KİT ve SGK zararlarını da kapsayan cari transferler oldu. Cari transferin bütçe harcamaları içindeki payı mart ayında yüzde 37,3, ocak-mart döneminde yüzde 44,5’e ulaştı. SGK şu anda hükümet borç bulup aktarma yapmaz ise ne sağlık giderlerini ödeyebilir ne de emekli maaşı verebilir. SGK iflas edecek noktaya gelmiş iken, hala Suriyeli kardeşlerimiz sohbeti yapmanın akla uygun bir açıklaması da yok. Hal böyle iken kamu bankalarını sürekli kayrılmış sektörlere negatif faizle kredi pompalayan kurumlara dönüştürmek, halen göreli olarak sağlam duran bankacılık sektörünü de krize sokabilir."
Gazeteci Ömer Faruk Çolak, SGK'nin iflas edecek noktaya geldiğini ve hükümetin borç bulamadığı takdirde maaşları dahi ödeyemeyeceğini yazdı.

Ekonomim yazarı Ömer Faruk Çolak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) iflas edecek noktaya geldiğini yazdı.

Çolak, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ABD'deki enflasyon ve işsizlik verilerini hatırlatarak Türkiye'nin bu konularda diğer ülkelerden olumsuz ayrıştığını vurguladı. Çolak, konuyu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun en bariz örneği merkezi yönetim bütçesinin yönetilemez hale gelmesi. Bütçe, mart ayında 47,2 milyar, ocak-mart döneminde ise 250 milyar TL açık verdi. Bütçe açığına kaynaklık eden en önemli kalem de KİT ve SGK zararlarını da kapsayan cari transferler oldu. Cari transferin bütçe harcamaları içindeki payı mart ayında yüzde 37,3, ocak-mart döneminde yüzde 44,5’e ulaştı.

SGK şu anda hükümet borç bulup aktarma yapmaz ise ne sağlık giderlerini ödeyebilir ne de emekli maaşı verebilir. SGK iflas edecek noktaya gelmiş iken, hala Suriyeli kardeşlerimiz sohbeti yapmanın akla uygun bir açıklaması da yok. Hal böyle iken kamu bankalarını sürekli kayrılmış sektörlere negatif faizle kredi pompalayan kurumlara dönüştürmek, halen göreli olarak sağlam duran bankacılık sektörünü de krize sokabilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri