Gündem

Çanakkale’de 100. Gurur: Yağmura Rağmen "İmamoğlu’na Özgürlük" Feryadı!

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 100’üncüsü Çanakkale’de mahşeri bir kalabalıkla gerçekleşti. Sağanak yağmur altında kasketiyle halka seslenen Özgür Özel, "Bu meydan selden, doludan yılmayanların meydanıdır" diyerek iktidara meydan okudu.

Abone Ol

Mitingin en duygusal anlarından biri, bir yılı aşkın süredir Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun gönderdiği mesajın okunması oldu. İl Başkanı Levent Gürbüz tarafından okunan mesajda İmamoğlu, iktidarın meşruiyet arayışını şu sözlerle eleştirdi:

"Siyasi rakibini saf dışı etmek için kumpasa tevessül edenler, adaletsizliğin müsebbibidir. Kaybettikleri meşruiyeti onlara ne Trump ne de başka bir dış güç verebilir. Meşruiyeti ancak millet verir!"

"Fasfakiriz" Dövizleri ve Şemsiyeli Direniş

Sabah saatlerinde güneşli olan hava, miting saati yaklaştığında yerini şiddetli yağmura bıraktı. Ancak Çanakkaleliler meydanı terk etmedi. Alandaki renkli görüntüler dikkat çekti:

  • Dövizler: "Fakirliğin fevkindeyiz, fasfakiriz", "Altın değil, su yaşatır" ve "İmamoğlu’na özgürlük" yazılı pankartlar taşındı.

  • Şemsiye Şov: "Kurtuluş yok tek başına" şarkısı çaldığında on binlerce kişi şemsiyelerini ritimle yukarı aşağı sallayarak görsel bir şölen oluşturdu.

  • Vefa: Manisa’da hayatını kaybeden belediye başkanları Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay "Unutmayacağız" pankartıyla anıldı.

Özgür Özel: "Bu Meydana Koşarak Geliyorum"

Kasketini takarak yağmurun altında halkı selamlayan CHP lideri Özgür Özel, Çanakkale’nin direniş ruhuna vurgu yaptı: "Her yere umutla gidiyorum ama Çanakkale’ye koşarak geliyorum. Burası teslim olmayanların şehri!" dedi. Miting sonunda down sendromlu bir çocukla yakından ilgilenen Özel, kendi rozetini çocuğa takarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Miting Trafiği Durmuyor: Sıradaki Durak Kuşadası

Çanakkale’deki görkemli buluşmanın ardından İstanbul’daki "Benim Adım Özgürlük" programına katılmak üzere yola çıkan Özgür Özel, yarın serinin 101. buluşması için Kuşadası’na geçecek.