6 Şubat’ta Yaşananları Anlattı: Muhatap Yoktu!

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.05.2023 - 17:43, Güncelleme: 04.05.2023 - 17:43 2394+ kez okundu.
 

6 Şubat’ta Yaşananları Anlattı: Muhatap Yoktu!

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 6 Şubat depreminden sonra vatandaşlar enkaz altındayken Ankara'dan getirdikleri iş makinelerini AFAD'ı aramalarına rağmen kullanamadıklarını, kendilerinin AFAD'a onlarca kez ulaşmalarına rağmen olumlu bir dönüşün olmadığını iddia etti. Fidanel, iş makinelerini ve arama kurtarma ekiplerini 3. gün itfaiyenin hizmetine verebildiklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya dahil 11 ilde binlerce konut yıkılarak, ağır hasar aldı.  "BİR ARAÇ YOLDA BOZULDU" Yıkım sonrası 6 Şubat tarihinin ilk saatlerinden sonra herkes gibi Malatya Mimarlar Odası'da harekete geçti. Ankara'dan iş makinesi, arama kurtarma ekibi getirdiklerini ancak ekipleri sahaya sürmek için talimat alamadıklarını belirten Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel: "6 Şubat sabahı enkazlara koşmaya başladık. Telefon trafiği çok yoğundu. Ankara'dan Malatya'ya ulaştırabileceğimiz iş makinelerimizi seferber ettik. O gün kar da yağıyordu. Ama seferber etmeyi başardık. Bir araç yolda bozuldu. Operatörüyle birlikte gelen iş makineleri vardı. Kırıcı, manito, kepçe, paletli makineler, vinçler, bir çok kamyonlar vardı. Yardım tırları 2. gün yola çıktı. Buraya bir şekilde makineleri ulaştırdık. Büyük bir mutlulukla getirdik. Biz buradaki enkazı görünce iş makineleri yeter kalır diye düşündük. Çünkü 11 şehirde hasar vardı. Bir işi tutma adına iş makinelerini buraya getirdik. Ertesi gün burada oldu makineler. Operatörler 'Bir an önce yardıma koşalım' diyorlar. Bunlarla beraber ayrıca 8 tane Ankara'dan özel arama kurtarma ekibi kendi ekipmanlarıyla buraya geldi. Arkadaşları çok büyük bir mutlulukla karşıladık" dedi.  "YARIM SAAT SONRA ARIYORUM UNUTMUŞ"  İş Makinelerinin ve Arama kurtarma ekiplerinin Malatya'ya sevk edilmesinden sonraki skandal olayları anlatan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel: "AFAD'a aynı gün içinde 4 kere gittim ve "Makineler boşta hemen yardıma koşalım" dedim. 'Hemen dönüyoruz size, Hemen dönüyoruz size' dediler. AFAD'a gidiyorum herkes farklı bir yere gönderiyor. Not alıyor 'iyi oldu bu makineden yoktu' diyor, Yarım saat sonra arıyorum unutmuş. Not almış karışmış. AFAD zaten ana baba günü. Böyle bir kaos. İlk gün dedim belki onlarda şoktadır, hazırlıksız yakalanmıştır diye. 2. gün oldu yine yok. 3. gün oldu yine yok. Arıyorum, gidiyorum, ulaşmaya çalışıyorum. Hiçbir şekilde muhatap yok. Not alanlardan dönüş yok. Bir taraftan da itfaiyeye başvurduk. İtfaiyeye bu makineler elimizde mevcut diye bilgi verdik. Sağ olsunlar 3 saat içerisinde onlar dönüş yaptı. Bu makineleri farklı enkazlara yönlendirdik. Arama kurtarma ekibi Niyazi Mısri bölgesinde bir enkaza yönlendirildi. Süreç öyle başladı. AFAD devre dışı kaldı ve itfaiyeyle yol yürüdük" dedi.  "AĞLAYA AĞLAYA SİTEM ETTİ" Malatya Büyükşehir İtfaiyesiyle çalışmaya başladıklarını ancak süreçte AFAD'ı da aramaya devam ettiğini söyleyen Fidanel, yaşananları şöyle anlattı: "Yinede AFAD ile görüşmeye çalıştım. Yine dönüş olmadı. Bir hafta sonra aradım sitem ettim. Çalışanda ağlaya ağlaya sitem etti. 'Bizde durumun farkındayız' dedi. 'Elimizdeki bir şey değil. Biz burada personeliz' dedi. Özür dileyerek telefonu kapattı. İtfaiyeyle çalışmaya devam ettik"
Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, 6 Şubat depreminden sonra vatandaşlar enkaz altındayken Ankara'dan getirdikleri iş makinelerini AFAD'ı aramalarına rağmen kullanamadıklarını, kendilerinin AFAD'a onlarca kez ulaşmalarına rağmen olumlu bir dönüşün olmadığını iddia etti. Fidanel, iş makinelerini ve arama kurtarma ekiplerini 3. gün itfaiyenin hizmetine verebildiklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya dahil 11 ilde binlerce konut yıkılarak, ağır hasar aldı. 
"BİR ARAÇ YOLDA BOZULDU"
Yıkım sonrası 6 Şubat tarihinin ilk saatlerinden sonra herkes gibi Malatya Mimarlar Odası'da harekete geçti. Ankara'dan iş makinesi, arama kurtarma ekibi getirdiklerini ancak ekipleri sahaya sürmek için talimat alamadıklarını belirten Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel: " 6 Şubat sabahı enkazlara koşmaya başladık. Telefon trafiği çok yoğundu. Ankara'dan Malatya'ya ulaştırabileceğimiz iş makinelerimizi seferber ettik. O gün kar da yağıyordu. Ama seferber etmeyi başardık. Bir araç yolda bozuldu. Operatörüyle birlikte gelen iş makineleri vardı. Kırıcı, manito, kepçe, paletli makineler, vinçler, bir çok kamyonlar vardı. Yardım tırları 2. gün yola çıktı. Buraya bir şekilde makineleri ulaştırdık. Büyük bir mutlulukla getirdik. Biz buradaki enkazı görünce iş makineleri yeter kalır diye düşündük. Çünkü 11 şehirde hasar vardı. Bir işi tutma adına iş makinelerini buraya getirdik. Ertesi gün burada oldu makineler. Operatörler 'Bir an önce yardıma koşalım' diyorlar. Bunlarla beraber ayrıca 8 tane Ankara'dan özel arama kurtarma ekibi kendi ekipmanlarıyla buraya geldi. Arkadaşları çok büyük bir mutlulukla karşıladık" dedi. 
"YARIM SAAT SONRA ARIYORUM UNUTMUŞ"
 İş Makinelerinin ve Arama kurtarma ekiplerinin Malatya'ya sevk edilmesinden sonraki skandal olayları anlatan Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel: "AFAD'a aynı gün içinde 4 kere gittim ve "Makineler boşta hemen yardıma koşalım" dedim. 'Hemen dönüyoruz size, Hemen dönüyoruz size' dediler. AFAD'a gidiyorum herkes farklı bir yere gönderiyor. Not alıyor 'iyi oldu bu makineden yoktu' diyor, Yarım saat sonra arıyorum unutmuş. Not almış karışmış. AFAD zaten ana baba günü. Böyle bir kaos. İlk gün dedim belki onlarda şoktadır, hazırlıksız yakalanmıştır diye. 2. gün oldu yine yok. 3. gün oldu yine yok. Arıyorum, gidiyorum, ulaşmaya çalışıyorum. Hiçbir şekilde muhatap yok. Not alanlardan dönüş yok. Bir taraftan da itfaiyeye başvurduk. İtfaiyeye bu makineler elimizde mevcut diye bilgi verdik. Sağ olsunlar 3 saat içerisinde onlar dönüş yaptı. Bu makineleri farklı enkazlara yönlendirdik. Arama kurtarma ekibi Niyazi Mısri bölgesinde bir enkaza yönlendirildi. Süreç öyle başladı. AFAD devre dışı kaldı ve itfaiyeyle yol yürüdük" dedi. 
"AĞLAYA AĞLAYA SİTEM ETTİ"
Malatya Büyükşehir İtfaiyesiyle çalışmaya başladıklarını ancak süreçte AFAD'ı da aramaya devam ettiğini söyleyen Fidanel, yaşananları şöyle anlattı: "Yinede AFAD ile görüşmeye çalıştım. Yine dönüş olmadı. Bir hafta sonra aradım sitem ettim. Çalışanda ağlaya ağlaya sitem etti. 'Bizde durumun farkındayız' dedi. 'Elimizdeki bir şey değil. Biz burada personeliz' dedi. Özür dileyerek telefonu kapattı. İtfaiyeyle çalışmaya devam ettik"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri