2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri Başladı

Ekonomi (Anka) - Anka Haber Ajansı | 26.10.2021 - 12:34, Güncelleme: 26.10.2021 - 12:39 2083+ kez okundu.
 

2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri Başladı

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri maratonu başladı. 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi Sayıştay Raporları üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Komisyon toplantısına; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, toplantının başında, usul üzerinde söz alarak, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki tüm görüşmelerin canlı olarak yayınlanmasını teklif etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, geçen hafta yaptığı sunum sırasında, haber ajanslarının kayıt almasına izin verildiğini belirten Paylan, milletvekillerinin konuşmaları sırasında haber ajanslarının komisyon salonundan çıkarılmasını eleştirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, benzer tartışmaların geçtiğimiz yıllarda da yapıldığını, "yerleşik usul" olduğunu ifade etti. Paylan'ın bütçe görüşmelerinin halka ulaşmadığı yönündeki eleştirileri karşısında ise Yılmaz; tutanak tutulduğunu, ayrıca salonda yazılı basının da bulunduğu söyledi.
2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri maratonu başladı. 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi Sayıştay Raporları üzerindeki görüşmeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Komisyon toplantısına; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, toplantının başında, usul üzerinde söz alarak, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki tüm görüşmelerin canlı olarak yayınlanmasını teklif etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, geçen hafta yaptığı sunum sırasında, haber ajanslarının kayıt almasına izin verildiğini belirten Paylan, milletvekillerinin konuşmaları sırasında haber ajanslarının komisyon salonundan çıkarılmasını eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, benzer tartışmaların geçtiğimiz yıllarda da yapıldığını, "yerleşik usul" olduğunu ifade etti.

Paylan'ın bütçe görüşmelerinin halka ulaşmadığı yönündeki eleştirileri karşısında ise Yılmaz; tutanak tutulduğunu, ayrıca salonda yazılı basının da bulunduğu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri