TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Tuncay Özkan’ın konuşması tansiyonu yükseltti. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın itirazı üzerine CHP ve AK Parti sıraları arasında sert tartışmalar ve fiziki müdahaleler yaşandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan, “Laf atmayın demekten utanıyorum” diyerek gerilime tepki gösterdi.
TBMM’de Bütçe Görüşmeleri Sırasında Gerginlik Tırmandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda iki bin yirmi altı yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın kürsü konuşması sırasında sesini yükseltmesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta tepki gösterdi ve ortam bir anda gerildi.
Özkan: Bana “PKK’lısın” diye bağırdınız
CHP’li Özkan konuşmasına devam ederken Şahin Usta’nın kendisine “PKK’lısın” diye seslendiğini iddia ederek şu sözlerle karşılık verdi
“Hanımefendi ben burada konuşurken bugün bana PKK’lısın dediniz. Tutanaklardan gösteririm. Şimdi ben size PKK’lısınız desem yakışık alır mı Almaz. Bu adaletsizlik olur. Siz vicdan diye bağırdığım gün doktor olduğunuz halde hasta bir tutuklu için çok kötü sözler söylediniz”
Özkan ayrıca Bakanlara dönerek, “Eğer o kadar servetle, o kadar şirketle, bu kadar rezaletin üstünde oturabiliyorsanız kalktığınızda bir şey kokacak demektir” ifadeleriyle eleştirilerini sürdürdü
AK Parti ve CHP sıraları arasında fiziki hareketlilik
Gerilimin yükselmesi üzerine Şahin Usta yerinden kalkarak CHP sıralarına doğru yürüdü. Bu sırada iki parti milletvekilleri arasında fiziki müdahalelerin de yaşandığı görüldü.
Celal Adan: Laf atmayın demekten utanıyorum
Meclis Başkanvekili Celal Adan, yaşanan tartışmalara tepki göstererek “Kürsüde hatip varken herhangi bir grup başkanvekilinin laf atmasına laf atmayın diye müdahale etmekten utanırım” dedi.
Adan, milletvekillerini sakinleşmeye davet ederek “Bölgeniz sizi izliyor. Bu davranışlar Türkiye Büyük Millet Meclisini meşgul ediyor” ifadelerini kullandı
CHP’den Usta’ya tepki: Karşılık veririz
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Şahin Usta’nın sözlü uyarısına tepki gösterdi ve “Herkes yerini bilecek ve iç tüzüğe uyacak. Saygı gösterilmezse misliyle karşılık veririz” dedi
Şahin Usta’dan karşı açıklama
Usta, kendisine yönelik eleştirilere yanıt vererek “Hatip kürsüden bağırırken mikrofon açık uyarısı yapılsaydı bu durumda kalmazdık. Kimse keyfine göre karikatür getiremez. İç tüzüğe aykırı” ifadelerini kullandı
Tartışmalar sürerken CHP milletvekilleri de farklı başlıklarda hükümeti eleştirdi
Bütçe görüşmeleri boyunca CHP’li Sururi Çorabatır turizm bütçesinin yetersizliğine, Talih Özcan kültür politikalarındaki krizlere, Ali Öztunç ise seyyanen zam tartışmalarına dikkat çekti.
Nurhayat Altaca Kayışoğlu sanat kurumlarının güç kaybettiğini belirtirken, Ömer Fethi Gürer Kapadokya Alan Başkanlığının bölge için tehdit oluşturduğunu savundu.
Hasan Öztürk ise hükümetin “her şey iyi gidiyor” söylemini eleştirerek ekonomik gerçekliğin çok farklı olduğunu söyledi




