TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kürsüden yaptığı konuşmada iktidara ve yargı sistemine yönelik sert eleştirilerde bulunurken, Türkiye’deki çocuk yoksulluğunun ulaştığı boyutları sarsıcı örneklerle anlattı.

"Yargıyla Oynayan Memleketin Geleceğini Yakar"

Konuşmasında son dönemde yargı üzerinden yürütülen tartışmalara ve CHP'ye yönelik kapatma davası iddialarına değinen Özel, sert bir dille uyarıda bulundu. Tarihteki Tunalı Hilmi Bey’in "siyasi tutuklama" itirazlarını hatırlatan Özel, şunları söyledi:

"Bizi iyi tanıyın. Biz boynumuzu veririz ama boyun eğmeyiz. Ateşle oynuyorlar. Ateşle oynayan elini yakar, evini yakar; yargıyla oynayan memleketin geleceğini yakar."

"Bir Yanda Diyetisyenli Menüler, Diğer Yanda Veresiye Tost"

23 Nisan’ın adandığı çocukların durumuna dikkat çeken Özel, Türkiye'nin çocuk yoksulluğunda OECD ikincisi olduğunu belirtti. Eğitimdeki eşitsizliği çarpıcı bir kıyasla ortaya koyan Özel, "Bir yanda özel servislerle okula giden çocuklar, diğer yanda beslenme çantası yerine okulu umutsuzluğu taşıyan evlatlar var. Biri cam şişeden suyunu içerken, diğeri tuvalet musluğuna ağzını dayıyor" ifadelerini kullandı.

"Depremden Sonra En Büyük Acı!" Ali Öztunç’tan Okul Saldırıları Sonrası Sert Uyarı
"Depremden Sonra En Büyük Acı!" Ali Öztunç’tan Okul Saldırıları Sonrası Sert Uyarı
İçeriği Görüntüle

Ara Seçim Çağrısı: "Sandıktan Kaçmayın"

Can Atalay dosyasındaki hukuksuzluğa ve sekiz milletvekilliğinin boş olduğuna vurgu yapan Özel, Anayasa’nın 78. maddesini hatırlatarak ara seçim çağrısı yaptı. İktidarın meşruiyetinin Trump gibi dış figürlerden değil, milletten alınması gerektiğini savunan Özel, "Bu millet vesayetçinin postal giyenine de kravat takanına da geçit vermedi, vermeyecek" dedi.

Kaynak: ANKA