Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, parti değiştireceği iddialarına sert yanıt verdi. “Mensubu olduğum parti CHP’dir” diyen Akın, tüm tartışmaların geride bırakılarak Balıkesir’e odaklanılması çağrısında bulundu.
CHP’li büyükşehirler Mersin’de toplandı
CHP’li büyükşehir belediye başkanları toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, görüşmelere ilişkin değerlendirmelerini ANKA Haber Ajansı’na yaptı.
Akın, yılın ilk toplantısının verimli geçtiğini belirterek, büyükşehir belediyelerinin ortak sorunlarının ele alındığını söyledi. Toplantıda, yerel yönetimlerin yaşadığı güncel meseleler üzerine fikir alışverişi yapıldığını ifade eden Akın, amaçlarının kentlere daha iyi hizmet üretmek olduğunu vurguladı.
“Amacımız Balıkesir’e daha iyi hizmet”
Ahmet Akın, toplantıların belediyeler arasında deneyim paylaşımı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, farklı kentlerde uygulanan projelerin Balıkesir’e uyarlanması için değerlendirmeler yapıldığını söyledi. Bu toplantıların devam edeceğini belirten Akın, sırayla büyükşehir belediyelerinin ev sahipliği yapacağını ifade etti.
Altyapı ve sosyal projeler öncelikli gündem
Balıkesir’de yürütülen projelere de değinen Akın, en önemli sorunların başında altyapının geldiğini söyledi. Yıllardır yenilenmeyen asbestli borulara, körfezde arıtma tesislerinin yetersizliğine dikkat çeken Akın, mevcut arıtmaların da ekonomik ömrünü tamamladığını dile getirdi.
Bu sorunların çözümü için tüm siyasi partilerle ve milletvekilleriyle görüştüklerini belirten Akın, ilgili bakanlığa da bilgi verdiklerini söyledi. Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi ve su kaçaklarının önlenmesinin Balıkesir için hayati önemde olduğunu vurguladı.
“Kuvayi Milliye ruhuyla herkes için hizmet”
Akın, altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de ağırlık verdiklerini belirterek, kreşler ve kadın dinlenme evlerinin hayata geçirildiğini söyledi. Seçim sürecinde verdiği sözlerin yarıdan fazlasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akın, projelerin aşamalı olarak devam edeceğini kaydetti.
Balıkesir’de hiçbir siyasi ayrım yapmadan çalıştıklarını vurgulayan Akın, Kuvayi Milliye ruhuna uygun şekilde tüm yurttaşları kucaklayan bir belediyecilik anlayışı benimsediklerini söyledi.
“Mensubu olduğum parti CHP’dir”
Son dönemde gündeme gelen parti değiştirme iddialarına da net bir yanıt veren Ahmet Akın, bu söylentileri defalarca yalanladığını hatırlattı. Üç dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yaptığını anımsatan Akın, yetmiş sekiz yıl sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP tarafından kazanıldığını vurguladı.
Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkça ifade eden Akın, “Mensubu olduğum parti CHP’dir. Farklı işler peşinde koşmayın, artık nokta deyin. Balıkesir’imize odaklanalım” sözleriyle tartışmalara son noktayı koydu.





