Türkiye Geniş Kapsamlı Bir Grip Salgını İle Karşılaşabilir

Sağlık (Anka) - Anka Haber Ajansı | 11.08.2021 - 14:47, Güncelleme: 11.08.2021 - 14:47 2784+ kez okundu.
 

Türkiye Geniş Kapsamlı Bir Grip Salgını İle Karşılaşabilir

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, uzmanların uyardığı olası grip salgınına karşı alınacak tedbirleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Taşcıer, “Bakanlık yine işi şansa bırakırsa Türkiye, Covid-19 yanında geniş kapsamlı bir grip salgını ile de karşılaşabilir. Süreç yumurta kapıya dayanınca veya Bakan Bey’in akşamları paylaştığı kafiyeli tweetlerle değil, şeffaf, zamanında alınan önlemler ve bilim insanlarının uyarılarına göre yönetilmeli” dedi.

Gamze Taşcıer, olası grip salgınına karşı alınacak önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Covid-19 salgını tüm dünyada etkisini sürdürmektedir. Ülkemizde önlemlerin gevşetilmesi neticesinde vaka sayıları da yeniden hızla artmaktadır. Uzmanlar geçtiğimiz yıl alınan bireysel önlemler ve kısıtlamalar nedeniyle grip salgını yaşanmadığını belirtmekle birlikte, bu sene gevşetilen önlemler nedeniyle bir grip salgınının da baş gösterebileceğini ifade etmektedirler” dedi. Taşcıer, olası grup salgınıyla ilgili Koca’ya şu soruları yöneltti: “Bu sene grip aşısı teminiyle ilgili bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir? Tedarikçilerle gerekli görüşmeler sağlanmış ve talepler iletilmiş midir? Ülkemiz geçtiğimiz yıl kaç doz grip aşısı alabilmiştir ve bu yıl kaç doz grip aşısı alınabilecektir? Ülkemize bu yıl grip aşıları ne zaman gelecektir ve vatandaşlara uygulanmasına hangi tarihte başlanacaktır? Hem influenza hem de Covid-19’u aynı anda tanılayabilen PCR test kitlerinin kullanılması için bir çalışmanız var mıdır?” Taşcıer, konu hakkında ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı: “Geçtiğimiz yıl yeterli grip aşısı temininde ve vatandaşlara uygulanmasında çok ama çok gecikilmiş olmasına karşın Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler neticesinde grip salgını görülmemesi büyük bir şanstı. Ancak bu durum, Sağlık Bakanlığı’nın beceriksizliğinin üzerini örtmüyor. Bu sene daha da riskli bir tabloyla karşı karşıyayız çünkü hem bu bakanlığın grip aşısı konusundaki geçmişini biliyoruz hem de içinde bulunduğumuz salgın sürecinde gevşetilen önlemler nedeniyle bu sene grip salgını görülme olasılığı da artmış durumda. Hem hükümetin gevşettiği önlemler hem de aşılamanın başlamasıyla oluşan rehavet ortamı, maskelerin çıkmasına, kapalı alanlarda daha az dikkat edilmesine ve sosyal temasın artmasına neden oldu. Böyle bir ortamda geçtiğimiz yıl Covid-19’a karşı alınan sıkı önlemler neticesinde görülmeyen grip salgını, bu sene önlemlerin gevşetildiği bu dönemde yeniden ve daha da güçlü bir risk olarak karşımızda duruyor. Grip aşısı geçtiğimiz yıl çok geç uygulanmaya başlandı. Ekim-kasım aylarında uygulanıp çoktan bitirilmesi gerekirken kış aylarına sarkan bir süreci yaşadık. Temin konusunda da bakanlığın beceriksizliğini herkes gördü. Ancak bu sene bakanlık yine işi şansa bırakırsa Türkiye Covid-19 yanında geniş kapsamlı bir grip salgını ile de karşılaşabilir. Bunun olmaması için ne önlemler alındığını Sağlık Bakanı’na sordum. Bu yıl kaç doz grip aşısı gelecek, ne zaman uygulanmaya başlanacak ve hem influenza hem de Covid-19’u tanılayabilen PCR testleri kullanılacak mı bunlar bir an önce cevaplanmalı ve halk bilgilendirilmeli. Süreç yumurta kapıya dayanınca veya Bakan Bey’in akşamları paylaştığı kafiyeli tweetlerle değil, şeffaf, zamanında alınan önlemler ve bilim insanlarının uyarılarına göre yönetilmeli.”
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, uzmanların uyardığı olası grip salgınına karşı alınacak tedbirleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Taşcıer, “Bakanlık yine işi şansa bırakırsa Türkiye, Covid-19 yanında geniş kapsamlı bir grip salgını ile de karşılaşabilir. Süreç yumurta kapıya dayanınca veya Bakan Bey’in akşamları paylaştığı kafiyeli tweetlerle değil, şeffaf, zamanında alınan önlemler ve bilim insanlarının uyarılarına göre yönetilmeli” dedi.

style="font-size:16px">Gamze Taşcıer, olası grip salgınına karşı alınacak önlemleri TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Covid-19 salgını tüm dünyada etkisini sürdürmektedir. Ülkemizde önlemlerin gevşetilmesi neticesinde vaka sayıları da yeniden hızla artmaktadır. Uzmanlar geçtiğimiz yıl alınan bireysel önlemler ve kısıtlamalar nedeniyle grip salgını yaşanmadığını belirtmekle birlikte, bu sene gevşetilen önlemler nedeniyle bir grip salgınının da baş gösterebileceğini ifade etmektedirler” dedi.

style="font-size:16px">Taşcıer, olası grup salgınıyla ilgili Koca’ya şu soruları yöneltti:

style="font-size:16px">“Bu sene grip aşısı teminiyle ilgili bakanlığınızın aldığı önlemler nelerdir? Tedarikçilerle gerekli görüşmeler sağlanmış ve talepler iletilmiş midir? Ülkemiz geçtiğimiz yıl kaç doz grip aşısı alabilmiştir ve bu yıl kaç doz grip aşısı alınabilecektir? Ülkemize bu yıl grip aşıları ne zaman gelecektir ve vatandaşlara uygulanmasına hangi tarihte başlanacaktır? Hem influenza hem de Covid-19’u aynı anda tanılayabilen PCR test kitlerinin kullanılması için bir çalışmanız var mıdır?”

style="font-size:16px">Taşcıer, konu hakkında ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmeyi yaptı:

style="font-size:16px">“Geçtiğimiz yıl yeterli grip aşısı temininde ve vatandaşlara uygulanmasında çok ama çok gecikilmiş olmasına karşın Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler neticesinde grip salgını görülmemesi büyük bir şanstı. Ancak bu durum, href="https://www.gunestv.com/ara?q=Sağlık " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Sağlık Bakanlığı’nın beceriksizliğinin üzerini örtmüyor. Bu sene daha da riskli bir tabloyla karşı karşıyayız çünkü hem bu bakanlığın grip aşısı konusundaki geçmişini biliyoruz hem de içinde bulunduğumuz salgın sürecinde gevşetilen önlemler nedeniyle bu sene grip salgını görülme olasılığı da artmış durumda. Hem hükümetin gevşettiği önlemler hem de aşılamanın başlamasıyla oluşan rehavet ortamı, maskelerin çıkmasına, kapalı alanlarda daha az dikkat edilmesine ve sosyal temasın artmasına neden oldu. Böyle bir ortamda geçtiğimiz yıl Covid-19’a karşı alınan sıkı önlemler neticesinde görülmeyen grip salgını, bu sene önlemlerin gevşetildiği bu dönemde yeniden ve daha da güçlü bir risk olarak karşımızda duruyor.

style="font-size:16px">Grip aşısı geçtiğimiz yıl çok geç uygulanmaya başlandı. Ekim-kasım aylarında uygulanıp çoktan bitirilmesi gerekirken kış aylarına sarkan bir süreci yaşadık. Temin konusunda da bakanlığın beceriksizliğini herkes gördü. Ancak bu sene bakanlık yine işi şansa bırakırsa Türkiye Covid-19 yanında geniş kapsamlı bir grip salgını ile de karşılaşabilir. Bunun olmaması için ne önlemler alındığını href="https://www.gunestv.com/ara?q=Sağlık " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Sağlık Bakanı’na sordum. Bu yıl kaç doz grip aşısı gelecek, ne zaman uygulanmaya başlanacak ve hem influenza hem de Covid-19’u tanılayabilen PCR testleri kullanılacak bunlar bir an önce cevaplanmalı ve halk bilgilendirilmeli. Süreç yumurta kapıya dayanınca veya Bakan Bey’in akşamları paylaştığı kafiyeli tweetlerle değil, şeffaf, zamanında alınan önlemler ve bilim insanlarının uyarılarına göre yönetilmeli.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri