Tanal, Bakan Gül’e: Açık Cezaevi Hükümlülerine Verilen Salgın İzninin Uzatılıp Uzatılmayacağını Sordu

Gündem (Anka) - Anka Haber Ajansı | 16.11.2021 - 12:12, Güncelleme: 16.11.2021 - 12:12 2299+ kez okundu.
 

Tanal, Bakan Gül’e: Açık Cezaevi Hükümlülerine Verilen Salgın İzninin Uzatılıp Uzatılmayacağını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Covid-19 salgını nedeniyle açık cezaevlerinden izinli olarak salıverilen ve izin süreleri 30 Kasım’da dolacak olan hükümlülerin durumunu Meclis’e taşıdı. Tanal, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, “Covid-19 virüsünün sebep olduğu ölüm oranlarının artışı göz önüne alınarak, kamu sağlığının korunması ve yaşam hakkının temini için 7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan vatandaşlarımızın izin sürelerinin pandemi sürecinin sonuna kadar uzatılması gerekmez mi” diye sordu.

Mahmut Tanal, Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Covid-19 salgını nedeniyle açık cezaevlerinden izinli olarak salıverilen hükümlülerin durumunu gündeme getirdi. Tanal, önergesinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün izin sürelerinin 30 Kasım 2021 tarihinde son bulacağını ilişkin açıklamasını hatırlatarak, izin süresinin son bulmasıyla cezaevlerine dönmek zorunda kalacak mahkumların sayısını sordu. “BİLİM KURULU GÖRÜŞ BİLDİRDİ Mİ” Salgına neden olan koronavirüsün sürekli mutasyona uğraması ve ölüm riskinin artması göz önüne alınarak Adalet Bakanlığı’nca izin sürelerinin tekrar uzatılmasına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi talep eden Tanal, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti: “7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan hükümlü vatandaşlarımızın cezaevine tekrar çağrılmasının kamu sağlığında yaratacağı olası sonuçları ile ilgili olarak Bilim Kurulu’na başvuru yapılmış mıdır? Şayet yapılmış ise Bilim Kurulu görüş bildirmiş midir? Bildirmişse nasıl bir görüş bildirmiştir?” Aşı olmayan hükümlülerin de cezaevine kabul edilmesiyle oluşacak tehlikeye dikkat çeken Tanal, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün tutumunun sağlık hakkının ihlali, yaşam hakkının tehlikeye düşürülmesi anlamına gelip gelmeyeceğini sordu. “AİLELER DAĞILACAK, İŞLERİNİ KAYBEDECEKLER” Önergesinde pandemi ve ekonomik krizin yarattığı olumsuzlukları hatırlatan Tanal, hüküm sürelerini dışarıda izinli olarak geçiren yurttaşların hayatlarını idame ettirebilmek amacıyla iş bulduklarını, kendi işini kurduklarını belirterek şu soruları sordu: - “Cezaevine tekrar çağrılmalarından dolayı ise işlerini kaybedecekleri göz önüne alındığında vatandaşlarımızın yaşayacakları bu mağduriyetler nasıl giderilecektir? - İzin süresi boyunca bazı vatandaşlarımızın evlendiği, bazılarının çocuk sahibi olduğu, aile bağlarının kuvvetlendiği, topluma adapte oldukları, iş sahibi oldukları göz önüne alındığında, tekrar cezaevine çağrılmalarının kişilerin psikolojik olarak yıpranmalarına sebep olacağından işbu duruma nasıl bir çözüm bulunacaktır?” “SUÇA KARIŞMAMALARI ISLAH OLDUKLARI ANLAMINA GELMİYOR MU” - Cezai yaptırımların amacının kişilerde caydırıcılığa neden olması ve bir daha suç işlememeleri amacıyla ıslah olmaları iken Covid-19 önlemleri kapsamında izinli sayılan hükümlü vatandaşlarımızın bu kadar uzun süre hiçbir suça karışmamaları, ıslah oldukları anlamına gelmiyor mu? - Bakanlığınızca Covid-19 vaka sayılarının artışı ve Covid-19 virüsünün sebep olduğu ölüm oranlarının artışı göz önüne alınarak, kamu sağlığının korunması ve yaşam hakkının temini için 7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan vatandaşlarımızın izin sürelerinin pandemi sürecinin sonuna kadar uzatılması gerekmez mi?”
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Covid-19 salgını nedeniyle açık cezaevlerinden izinli olarak salıverilen ve izin süreleri 30 Kasım’da dolacak olan hükümlülerin durumunu Meclis’e taşıdı. Tanal, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, “Covid-19 virüsünün sebep olduğu ölüm oranlarının artışı göz önüne alınarak, kamu sağlığının korunması ve yaşam hakkının temini için 7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan vatandaşlarımızın izin sürelerinin pandemi sürecinin sonuna kadar uzatılması gerekmez mi” diye sordu.

Mahmut Tanal, Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Covid-19 salgını nedeniyle açık cezaevlerinden izinli olarak salıverilen hükümlülerin durumunu gündeme getirdi. Tanal, önergesinde, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün izin sürelerinin 30 Kasım 2021 tarihinde son bulacağını ilişkin açıklamasını hatırlatarak, izin süresinin son bulmasıyla cezaevlerine dönmek zorunda kalacak mahkumların sayısını sordu.

“BİLİM KURULU GÖRÜŞ BİLDİRDİ Mİ”

Salgına neden olan koronavirüsün sürekli mutasyona uğraması ve ölüm riskinin artması göz önüne alınarak Adalet Bakanlığı’nca izin sürelerinin tekrar uzatılmasına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi talep eden Tanal, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

“7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan hükümlü vatandaşlarımızın cezaevine tekrar çağrılmasının kamu sağlığında yaratacağı olası sonuçları ile ilgili olarak Bilim Kurulu’na başvuru yapılmış mıdır? Şayet yapılmış ise Bilim Kurulu görüş bildirmiş midir? Bildirmişse nasıl bir görüş bildirmiştir?”

Aşı olmayan hükümlülerin de cezaevine kabul edilmesiyle oluşacak tehlikeye dikkat çeken Tanal, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün tutumunun sağlık hakkının ihlali, yaşam hakkının tehlikeye düşürülmesi anlamına gelip gelmeyeceğini sordu.

“AİLELER DAĞILACAK, İŞLERİNİ KAYBEDECEKLER”

Önergesinde pandemi ve ekonomik krizin yarattığı olumsuzlukları hatırlatan Tanal, hüküm sürelerini dışarıda izinli olarak geçiren yurttaşların hayatlarını idame ettirebilmek amacıyla iş bulduklarını, kendi işini kurduklarını belirterek şu soruları sordu:

- “Cezaevine tekrar çağrılmalarından dolayı ise işlerini kaybedecekleri göz önüne alındığında vatandaşlarımızın yaşayacakları bu mağduriyetler nasıl giderilecektir?

- İzin süresi boyunca bazı vatandaşlarımızın evlendiği, bazılarının çocuk sahibi olduğu, aile bağlarının kuvvetlendiği, topluma adapte oldukları, iş sahibi oldukları göz önüne alındığında, tekrar cezaevine çağrılmalarının kişilerin psikolojik olarak yıpranmalarına sebep olacağından işbu duruma nasıl bir çözüm bulunacaktır?”

“SUÇA KARIŞMAMALARI ISLAH OLDUKLARI ANLAMINA GELMİYOR MU”

- Cezai yaptırımların amacının kişilerde caydırıcılığa neden olması ve bir daha suç işlememeleri amacıyla ıslah olmaları iken Covid-19 önlemleri kapsamında izinli sayılan hükümlü vatandaşlarımızın bu kadar uzun süre hiçbir suça karışmamaları, ıslah oldukları anlamına gelmiyor mu?

- Bakanlığınızca Covid-19 vaka sayılarının artışı ve Covid-19 virüsünün sebep olduğu ölüm oranlarının artışı göz önüne alınarak, kamu sağlığının korunması ve yaşam hakkının temini için 7242 sayılı Kanun kapsamında izinli sayılan vatandaşlarımızın izin sürelerinin pandemi sürecinin sonuna kadar uzatılması gerekmez mi?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri