Murat Bakan: Pisliği Halının Altına Süpürüyorlar

Dünya (Anka) - Anka Haber Ajansı | 23.07.2021 - 16:09, Güncelleme: 23.07.2021 - 16:09 2265+ kez okundu.
 

Murat Bakan: Pisliği Halının Altına Süpürüyorlar

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Manisa'nın Gördes Barajı'nda su kaçağı iddiasını reddettiğini açıkladı. Yanıtın tatmin edici olmadığını söyleyen Murat Bakan, "Önergeye gelen yanıt Gördes ile ilgili soru işaretlerimizi arttırdı. Bu yanıt pisliği halının altına süpürmektir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2011'de Manisa'da hizmete giren Gördes Barajı'ndan saniyede 2 bin litre su kaçağı olduğu iddialarıyla ilgili TBMM'ye verdiği soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den yanıt geldiğini açıkladı. Murat Bakan, Gördes Barajı'nın 2015'te su kaçağı sebebiyle boşaltılıp onarıldığını, yoğun yağışlarla Tahtalı ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda doluluk oranlarının yüzde 75-80 seviyelerini gördüğünü ancak Gördes'te doluluğun 8.87'de kaldığını anımsattı. PAKDEMİRLİ: SU TUTMA SORUNU YOK Bakan Pakdemirli'nin yanıtını aktaran Murat Bakan şunları kaydetti: "Bakan Pakdemirli su kaçağı iddiası için "Baraj mansap topuğundan kaçan su miktarı sıfırdır” dedi. Ayrıca Gördes Barajı’nda 6 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla 58 milyon metreküp su bulunduğunu ve Gördes’ten İzmir’e ayda ortalama 3 milyon metreküp su verildiğini belirtti. Pakdemirli su doluluk oranlarıyla ilgili, “İç Ege bölgesinde yaşanan kurak yağış periyodu sebebiyle yörede bulunan tüm barajlarda doluluk oranlarında geçen senelere göre azalma yaşanmaktadır. Gördes Barajı’nda mevcut durum itibarıyla yüzde 8,9 doluluk oranına ulaşılmış olup, su tutma açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı." "SORU İŞARETLERİNİ ARTIRDI" Pakdemirli'nin önergeye verdiği yanıtı değerlendiren Murat Bakan şunları söyledi: "Bekir Pakdemirli, Gördes ile ilgili sorularımıza genel geçer bir yanıt vermiş. Savunma mekanizması devreye girmiş ve yanıt topyekün bir reddedişle hazırlanmış. Bu sebeple sorularımızın çoğu yine yanıtsız kalmış. Örneğin; Gördes’te 2015 yılında yapılan kaçak onarım işlemine ayrılan bütçeyi ve harcanan bütçeyi açıklamaktan imtina etmiş Bakan bey. Biz burada bir kamu zararı olduğunu söylerken, bu sorumuzun yanıtsız bırakılması Gördes’i derinlemesine sorgulamamız gerektiğini söylüyor. Bu önerge yanıtı bizi tatmin etmedi ve Gördes ile ilgili soru işaretlerimizi arttırdı. "SU SORUNU YAŞAYACAĞIZ" Saniyede 2 bin litre su kaçağı iddiası ve Gördes’in su seviyesinin bir türlü yükselmemesi ciddiye alınması gereken bir konu. Yağış olmadı ondan su seviyesi düşük demekle, hiç su kaçağı yok diye reddetmekle sorunları çözemezsiniz. Bu; pisliği halının altına süpürmektir. Görüyorsunuz, hep birlikte yaşıyoruz; iklim krizi dünyayı etkisi altına aldı. Rize’den Almanya’ya, Belçika’dan Çin’e kadar gezegenimiz alarm veriyor. Türkiye su stresi çeken bir ülke. Göllerimiz çöl olmuş, sulak alanlarımız kurumuş, ekosistemimiz bozulmuş. Çok değil, birkaç yıl içinde çok ciddi anlamda su sorunu yaşayacağız. Bizim tüm eksiklikleri, tüm hataları tespit etmemiz ve acilen tedbirler almaya başlamamız lazım. Bunu, savunma mekanizmaları geliştirip sorumluluğu üstünüzden atarak, pisliği halının altına süpürerek yapamazsınız.”
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Manisa'nın Gördes Barajı'nda su kaçağı iddiasını reddettiğini açıkladı. Yanıtın tatmin edici olmadığını söyleyen Murat Bakan, "Önergeye gelen yanıt Gördes ile ilgili soru işaretlerimizi arttırdı. Bu yanıt pisliği halının altına süpürmektir" dedi.

style="font-size:16px">CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2011'de Manisa'da hizmete giren Gördes Barajı'ndan saniyede 2 bin litre su kaçağı olduğu iddialarıyla ilgili TBMM'ye verdiği soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den yanıt geldiğini açıkladı.

style="font-size:16px">Murat Bakan, Gördes Barajı'nın 2015'te su kaçağı sebebiyle boşaltılıp onarıldığını, yoğun yağışlarla Tahtalı ve Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nda doluluk oranlarının yüzde 75-80 seviyelerini gördüğünü ancak Gördes'te doluluğun 8.87'de kaldığını anımsattı.

style="font-size:16px">PAKDEMİRLİ: SU TUTMA SORUNU YOK

style="font-size:16px">Bakan Pakdemirli'nin yanıtını aktaran Murat Bakan şunları kaydetti:

style="font-size:16px">"Bakan Pakdemirli su kaçağı iddiası için "Baraj mansap topuğundan kaçan su miktarı sıfırdır” dedi. Ayrıca Gördes Barajı’nda 6 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla 58 milyon metreküp su bulunduğunu ve Gördes’ten İzmir’e ayda ortalama 3 milyon metreküp su verildiğini belirtti. Pakdemirli su doluluk oranlarıyla ilgili, “İç Ege bölgesinde yaşanan kurak yağış periyodu sebebiyle yörede bulunan tüm barajlarda doluluk oranlarında geçen senelere göre azalma yaşanmaktadır. Gördes Barajı’nda mevcut durum itibarıyla yüzde 8,9 doluluk oranına ulaşılmış olup, su tutma açısından bir sıkıntı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı."

style="font-size:16px">"SORU İŞARETLERİNİ ARTIRDI"

style="font-size:16px">Pakdemirli'nin önergeye verdiği yanıtı değerlendiren Murat Bakan şunları söyledi:

style="font-size:16px">"Bekir Pakdemirli, Gördes ile ilgili sorularımıza genel geçer bir yanıt vermiş. Savunma mekanizması devreye girmiş ve yanıt topyekün bir reddedişle hazırlanmış. Bu sebeple sorularımızın çoğu yine yanıtsız kalmış. Örneğin; Gördes’te 2015 yılında yapılan kaçak onarım işlemine ayrılan bütçeyi ve harcanan bütçeyi açıklamaktan imtina etmiş Bakan bey. Biz burada bir kamu zararı olduğunu söylerken, bu sorumuzun yanıtsız bırakılması Gördes’i derinlemesine sorgulamamız gerektiğini söylüyor. Bu önerge yanıtı bizi tatmin etmedi ve Gördes ile ilgili soru işaretlerimizi arttırdı.

style="font-size:16px">"SU SORUNU YAŞAYACAĞIZ"

style="font-size:16px">Saniyede 2 bin litre su kaçağı iddiası ve Gördes’in su seviyesinin bir türlü yükselmemesi ciddiye alınması gereken bir konu. Yağış olmadı ondan su seviyesi düşük demekle, hiç su kaçağı yok diye reddetmekle sorunları çözemezsiniz. Bu; pisliği halının altına süpürmektir. Görüyorsunuz, hep birlikte yaşıyoruz; iklim krizi dünyayı etkisi altına aldı. Rize’den Almanya’ya, Belçika’dan Çin’e kadar gezegenimiz alarm veriyor. Türkiye su stresi çeken bir ülke. Göllerimiz çöl olmuş, sulak alanlarımız kurumuş, ekosistemimiz bozulmuş. Çok değil, birkaç yıl içinde çok ciddi anlamda su sorunu yaşayacağız. Bizim tüm eksiklikleri, tüm hataları tespit etmemiz ve acilen tedbirler almaya başlamamız lazım. Bunu, savunma mekanizmaları geliştirip sorumluluğu üstünüzden atarak, pisliği halının altına süpürerek yapamazsınız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri