Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nün projesine destek

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2023 - 20:42, Güncelleme: 21.03.2023 - 17:17 3340+ kez okundu.
 

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nün projesine destek

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nün projesine destek

TÜBİTAK-ARDEB 1001 Programı çerçevesinde Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Töret’in yürütücülüğünde devam eden “Otizm Spektrum Bozukluğu’nda Robot Destekli Seçici Taklit Projesi” Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü desteğine sunuldu.Proje, alanında ilk olma özelliği taşıyarak insan ve robot model etkileşimlerinde otizm spektrum bozukluğunda seçici taklidin sosyal ve bilişsel işlevlerini anlamada davranışsal ve görsel dikkat özelliklerini ve gelişimsel bağlantılarını keşfetmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, Engelliler Araştırma Enstitüsü Gelişimsel Araştırma Birimi NOLDUS, İnsan Davranışı Gözlem Laboratuvarında Engelliler Araştırma Enstitüsü’ne devam eden Otizm Spektrum Bozukluğu gösteren çocukların rasyonel taklit etme performansları esnasında mobil göz izleme aracıyla çocukların görsel dikkatleri, bilişsel gelişim, kendiliğinden taklit etme ve oyun gelişimlerini değerlendiriyor.“Bu tür projelere destek vermekten memnuniyet duyuyoruz”Proje hakkında görüşlerini aktaran Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken “Enstitümüzde var olan Türkiye’de sınırlı sayıdaki altyapı ile bu tür uluslararası düzeyde ses getirecek projelere ve araştırmalara destek vermekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nün projesine destek
TÜBİTAK-ARDEB 1001 Programı çerçevesinde Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Töret’in yürütücülüğünde devam eden “Otizm Spektrum Bozukluğu’nda Robot Destekli Seçici Taklit Projesi” Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü desteğine sunuldu.
Proje, alanında ilk olma özelliği taşıyarak insan ve robot model etkileşimlerinde otizm spektrum bozukluğunda seçici taklidin sosyal ve bilişsel işlevlerini anlamada davranışsal ve görsel dikkat özelliklerini ve gelişimsel bağlantılarını keşfetmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, Engelliler Araştırma Enstitüsü Gelişimsel Araştırma Birimi NOLDUS, İnsan Davranışı Gözlem Laboratuvarında Engelliler Araştırma Enstitüsü’ne devam eden Otizm Spektrum Bozukluğu gösteren çocukların rasyonel taklit etme performansları esnasında mobil göz izleme aracıyla çocukların görsel dikkatleri, bilişsel gelişim, kendiliğinden taklit etme ve oyun gelişimlerini değerlendiriyor.

“Bu tür projelere destek vermekten memnuniyet duyuyoruz”
Proje hakkında görüşlerini aktaran Enstitü Müdürü Prof. Dr. İbrahim H. Diken “Enstitümüzde var olan Türkiye’de sınırlı sayıdaki altyapı ile bu tür uluslararası düzeyde ses getirecek projelere ve araştırmalara destek vermekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri