Rizeli Esnaf: Mal Yok, Var Ama Yok, Sattığım Paraya Mal Alamıyorum

Gündem (Anka) - Anka Haber Ajansı | 21.10.2021 - 16:31, Güncelleme: 21.10.2021 - 16:49 2130+ kez okundu.
 

Rizeli Esnaf: Mal Yok, Var Ama Yok, Sattığım Paraya Mal Alamıyorum

CHP heyeti, Rize’de vatandaşın sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın dinlediği bir esnaf, “10-15 günden beri dolardan dolayı piyasadan mal alamıyoruz. Gerçek olan bu. 10 günden beri müşterilerimize de söylüyoruz. Mal yok. Var ama yok. Şu anda sattığım paraya mal alamıyorum. Sıkıntı büyük" dedi.

Rize’de; CHP Genel Başkan yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın ile birlikte 32 kişilik CHP heyetinin dün başladıkları ziyaretler, bugün de sürdü. "ŞU ANDA SATTIĞIM PARAYA ÜRÜN ALAMIYORUM" Rize'de esnaf, kendilerini ziyaret eden CHP'li Karaca'ya sıkıntılarını anlattı. Tekstil mağazası işleten esnaf, 30 liraya sattığı bir ürünü göstererek; şunları söyledi: “Bunu 30 liraya alamıyorum. Paramla mal alamıyorum. 10-15 günden beri dolardan dolayı piyasadan mal alamıyoruz. Gerçek olan bu. 10 günden beri müşterilerimize de söylüyoruz. Mal yok. Var ama yok. İmalatçılar dolardan dolayı ipliklerin, biliyorsunuz ipliğin yüzde 70-80'i yurt dışından geliyor, iplik alamıyorlar. Şu anda sattığım paraya mal alamıyorum. Sıkıntı büyük. Çok büyük sıkıntı var. Devletin de yaptığı bir şey yok. Devlet sadece pandemide 1000 lira kira parası verdi. 2 bin lirası dükkânın kirası." "SOSYAL HAYATI ARTIK BİR KENARA ATIYORUZ" Otomotiv bölümünde okuduğunu, aynı zamanda çalıştığını söyleyen bir öğrenci ise, "Burs alıyoruz. 650 lira. Şu ekonomik durumda buna şükür diyelim. Çalışıyoruz aynı zamanda. Bizim en büyük beklentimiz okul bittikten sonra boşta kalmamak. Ondan öncesini, sosyal hayatı falan artık bir kenara atıyoruz. Görüyorsunuz işte" dedi. “BURADAKİ EN ÖNEMLİ SORUN ÇAY MESELESİ” CHP'li Karaca, Rize’de yaptıkları çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. İktidar partisinin milletvekillerine seslenen Karaca, “iktidar hırsınızı bir kenara bırakın. Rizeli dostlarımızın, Rizeli çay üreticilerinin sorunları çözmek için çay kanunu bir an önce yasallaştıralım" dedi. Karaca, şu değerlendirmelerde bulundu: “İki günlük bir program için Rize’deyiz. 32 milletvekilimizle örgütümüzle birlikte Rize’nin tüm ilçelerinde Rizeli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak millet ittifakı iktidarında çözüm önerilerimizi Rizeli hemşerimiz paylaşıyoruz. Tabii ki, buradaki en önemli sorun ‘çay’ meselesi. Aslında çayın başkenti olan Rize'de bugüne kadar çay üretiminden elde ettikleri gelirler ile çocuklara Büyükşehirlerde okutanlar Rizeli dostlarımız, vatandaşlarımız artık çayın para yetmemesi, çayda taban fiyat ve kota uygulaması gibi temel kronikleşmiş sorunlar nedeniyle çayı çok ucuza maliyetinin çok altına vermek durumunda zorunda kaldıkları için üretiminden vazgeçmeye ve büyükşehirlere iş-aş için göç etmeye başladılar.  Diyoruz ki; Her türlü siyasi hırslarınızı, koltuk kavganızı ve koltuk ve iktidar hırsınızı bir kenara bırakın. Rizeli dostlarımızın, Rizeli çay üreticilerinin sorunları çözmek için çay kanununu bir an önce yasallaştıralım. Çaydaki kota kalksın ve çay üreticileri talebi ile taban fiyatını altında alımının yapılması yasaklansın.”
CHP heyeti, Rize’de vatandaşın sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın dinlediği bir esnaf, “10-15 günden beri dolardan dolayı piyasadan mal alamıyoruz. Gerçek olan bu. 10 günden beri müşterilerimize de söylüyoruz. Mal yok. Var ama yok. Şu anda sattığım paraya mal alamıyorum. Sıkıntı büyük" dedi.

Rize’de; CHP Genel Başkan yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın ile birlikte 32 kişilik CHP heyetinin dün başladıkları ziyaretler, bugün de sürdü.

"ŞU ANDA SATTIĞIM PARAYA ÜRÜN ALAMIYORUM"

Rize'de esnaf, kendilerini ziyaret eden CHP'li Karaca'ya sıkıntılarını anlattı. Tekstil mağazası işleten esnaf, 30 liraya sattığı bir ürünü göstererek; şunları söyledi:

“Bunu 30 liraya alamıyorum. Paramla mal alamıyorum. 10-15 günden beri dolardan dolayı piyasadan mal alamıyoruz. Gerçek olan bu. 10 günden beri müşterilerimize de söylüyoruz. Mal yok. Var ama yok. İmalatçılar dolardan dolayı ipliklerin, biliyorsunuz ipliğin yüzde 70-80'i yurt dışından geliyor, iplik alamıyorlar. Şu anda sattığım paraya mal alamıyorum. Sıkıntı büyük. Çok büyük sıkıntı var. Devletin de yaptığı bir şey yok. Devlet sadece pandemide 1000 lira kira parası verdi. 2 bin lirası dükkânın kirası."

"SOSYAL HAYATI ARTIK BİR KENARA ATIYORUZ"

Otomotiv bölümünde okuduğunu, aynı zamanda çalıştığını söyleyen bir öğrenci ise, "Burs alıyoruz. 650 lira. Şu ekonomik durumda buna şükür diyelim. Çalışıyoruz aynı zamanda. Bizim en büyük beklentimiz okul bittikten sonra boşta kalmamak. Ondan öncesini, sosyal hayatı falan artık bir kenara atıyoruz. Görüyorsunuz işte" dedi.

“BURADAKİ EN ÖNEMLİ SORUN ÇAY MESELESİ”

CHP'li Karaca, Rize’de yaptıkları çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. İktidar partisinin milletvekillerine seslenen Karaca, “iktidar hırsınızı bir kenara bırakın. Rizeli dostlarımızın, Rizeli çay üreticilerinin sorunları çözmek için çay kanunu bir an önce yasallaştıralım" dedi.

Karaca, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İki günlük bir program için Rize’deyiz. 32 milletvekilimizle örgütümüzle birlikte Rize’nin tüm ilçelerinde Rizeli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak millet ittifakı iktidarında çözüm önerilerimizi Rizeli hemşerimiz paylaşıyoruz. Tabii ki, buradaki en önemli sorun ‘çay’ meselesi. Aslında çayın başkenti olan Rize'de bugüne kadar çay üretiminden elde ettikleri gelirler ile çocuklara Büyükşehirlerde okutanlar Rizeli dostlarımız, vatandaşlarımız artık çayın para yetmemesi, çayda taban fiyat ve kota uygulaması gibi temel kronikleşmiş sorunlar nedeniyle çayı çok ucuza maliyetinin çok altına vermek durumunda zorunda kaldıkları için üretiminden vazgeçmeye ve büyükşehirlere iş-aş için göç etmeye başladılar. 

Diyoruz ki; Her türlü siyasi hırslarınızı, koltuk kavganızı ve koltuk ve iktidar hırsınızı bir kenara bırakın. Rizeli dostlarımızın, Rizeli çay üreticilerinin sorunları çözmek için çay kanununu bir an önce yasallaştıralım. Çaydaki kota kalksın ve çay üreticileri talebi ile taban fiyatını altında alımının yapılması yasaklansın.”

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri