Kış Günlerinin Sıcak Atıştırmalığı Kestaneyi Pişirirken Bunu Yapmayı Sakın Unutmayın!

Yemek (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.01.2023 - 20:42, Güncelleme: 18.01.2023 - 14:23 4135+ kez okundu.
 

Kış Günlerinin Sıcak Atıştırmalığı Kestaneyi Pişirirken Bunu Yapmayı Sakın Unutmayın!

Sıcak sobaların yerini kalorifer peteklerine bırakmasıyla soba üzerinde kestane pişirme zevkinden mahrum olsak da kestane pişirmenin birçok yöntemi var.

Sıcak sobaların yerini kalorifer peteklerine bırakmasıyla soba üzerinde kestane pişirme zevkinden mahrum olsak da kestane pişirmenin birçok yöntemi var. Günümüzde çok farklı pişirme teknikleri uygulayarak kestane pişirsek de sokak satıcılarının pişirme tekniğini ve lezzetini bir türlü yakalayamıyoruz. Oysa size vereceğimiz iki teknikle sokak satıcılarından daha iyi kestane pişirdiğinizi rahatlıkla göreceksiniz. Bu yöntemlerden birini deneyin ev ahalisi kestanelerin lezzetine doyamayacaklar. Kestanenizi pişirmeden önce mutlaka yıkamayı unutmayınız.  Kestane üretim ve tüketimi Tohumları Güney Avrupa ile Güneybatı ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilir. Orta çağlarda Güney Avrupa'da yeterli buğday ununa sahip olmayan orman toplulukları temel karbonhidrat kaynağı olarak tamamen kestaneye bağlı kalmaktaydı. Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir. Aydın ilinden ihraç edilen kestaneler çok kaliteli olup; Bursa'da Kestane Şekeri adıyla bilinen bir tatlı çeşidi de imal edilir. Bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılır. Tohumlar(kestane meyvesi), ateşte közlenmiş, haşlanmış veya suda kaynatılmış olarak tüketilir. Çoğunlukla 'kestane kebap' olarak adlandırılan ilkinde kestaneler üst kısımları hafifçe çizildikten sonra 10-15 dakika süreyle 200-220 °C sıcaklıklardaki fırına verilerek hazırlanır ya da kömür sobasının üzerinde de közlenir. Kaynak: Wikipedia    Tavada Kestane Pişirme Tarifi Kestaneleri tavada pişirmek için, demir döküm tabanlı bir tava kullanmanızı öneriyoruz. Kestanelerin üzerini tek tek keskin bir bıçakla çizin. Çizilmiş kestaneleri tavaya alın. Bir kilo kestane için 4 çay bardağı su ilave edin.  Kestanelerin suyu çekmesini bekleyiniz. Suyu tamamen çektiğinde kavrulma aşamasına geçiniz ve sık sık karıştırınız. Kestanelerin kabukları kavrulup ayrılmaya başlayana kadar karıştırın. Piştiğinden emin olduğunuzda ateşte alın oda sıcaklığında bir miktar soğumaya bırakın. Tamamen soğumadan tüketin. Fırında Kestane Pişirme Tarifi Öncelikle kestanemizi tek tek bıçakla çizelim. Sonra kestaneleri 15 dakika suyun içerisine bekletelim. Daha sonra suyunu süzelim. Suyu süzülen kestaneleri fırın tepsisine koyalım. 200 derece ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirelim. Kestanelerin kabuklarının ayrılmaya başladığında fırından çıkartıp bir miktar soğumaya bırakalım. Kestaneler tam soğumadan sıcak sıcak tüketelim.   Misafirlerinizi mest edecek tabak tabak yenecek tiramisu tarifi Kabak Tatlısı Yaparken Sakın Bu Püf Noktasını Atlamayın Diğer yemek tariflerimize ulaşmak için        
Sıcak sobaların yerini kalorifer peteklerine bırakmasıyla soba üzerinde kestane pişirme zevkinden mahrum olsak da kestane pişirmenin birçok yöntemi var.

Sıcak sobaların yerini kalorifer peteklerine bırakmasıyla soba üzerinde kestane pişirme zevkinden mahrum olsak da kestane pişirmenin birçok yöntemi var. Günümüzde çok farklı pişirme teknikleri uygulayarak kestane pişirsek de sokak satıcılarının pişirme tekniğini ve lezzetini bir türlü yakalayamıyoruz. Oysa size vereceğimiz iki teknikle sokak satıcılarından daha iyi kestane pişirdiğinizi rahatlıkla göreceksiniz. Bu yöntemlerden birini deneyin ev ahalisi kestanelerin lezzetine doyamayacaklar. Kestanenizi pişirmeden önce mutlaka yıkamayı unutmayınız. 

Kestane üretim ve tüketimi

Tohumları Güney Avrupa ile Güneybatı ve Doğu Asya'da yaygın olarak tüketilir. Orta çağlarda Güney Avrupa'da yeterli buğday ununa sahip olmayan orman toplulukları temel karbonhidrat kaynağı olarak tamamen kestaneye bağlı kalmaktaydı.

Kestane Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilir. Ege Bölgesi toplam üretimde yaklaşık %70 payla ilk sıradır. Aydın'dan sonra, İzmir, Kastamonu ve Sinop kestane üretiminde ön plana çıkan illerdir. Aydın ilinden ihraç edilen kestaneler çok kaliteli olup; Bursa'da Kestane Şekeri adıyla bilinen bir tatlı çeşidi de imal edilir. Bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılır.

Tohumlar( kestane meyvesi), ateşte közlenmiş, haşlanmış veya suda kaynatılmış olarak tüketilir. Çoğunlukla ' kestane kebap' olarak adlandırılan ilkinde kestaneler üst kısımları hafifçe çizildikten sonra 10-15 dakika süreyle 200-220 °C sıcaklıklardaki fırına verilerek hazırlanır ya da kömür sobasının üzerinde de közlenir. Kaynak: Wikipedia

  

Tavada Kestane Pişirme Tarifi

  1. Kestaneleri tavada pişirmek için, demir döküm tabanlı bir tava kullanmanızı öneriyoruz.
  2. Kestanelerin üzerini tek tek keskin bir bıçakla çizin. Çizilmiş kestaneleri tavaya alın.
  3. Bir kilo kestane için 4 çay bardağı su ilave edin. 
  4. Kestanelerin suyu çekmesini bekleyiniz. Suyu tamamen çektiğinde kavrulma aşamasına geçiniz ve sık sık karıştırınız.
  5. Kestanelerin kabukları kavrulup ayrılmaya başlayana kadar karıştırın. Piştiğinden emin olduğunuzda ateşte alın oda sıcaklığında bir miktar soğumaya bırakın. Tamamen soğumadan tüketin.

Fırında Kestane Pişirme Tarifi

  1. Öncelikle kestanemizi tek tek bıçakla çizelim.
  2. Sonra kestaneleri 15 dakika suyun içerisine bekletelim.
  3. Daha sonra suyunu süzelim.
  4. Suyu süzülen kestaneleri fırın tepsisine koyalım.
  5. 200 derece ısıttığımız fırında 30-35 dakika pişirelim.
  6. Kestanelerin kabuklarının ayrılmaya başladığında fırından çıkartıp bir miktar soğumaya bırakalım.
  7. Kestaneler tam soğumadan sıcak sıcak tüketelim.

 

Misafirlerinizi mest edecek tabak tabak yenecek tiramisu tarifi

Kabak Tatlısı Yaparken Sakın Bu Püf Noktasını Atlamayın

Diğer yemek tariflerimize ulaşmak için

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri