Uzayda kaza

Bilim-Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.06.2022 - 13:17, Güncelleme: 09.06.2022 - 13:24 5950+ kez okundu.
 

Uzayda kaza

Küçük bir kaya parçası (mikrometeoroid), ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzaya gönderdiği en güçlü uzay teleskobu James Webb’in aynasına çarptı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden Proje Müdür Yardımcısı Paul Geithner, James Webb Uzay Teleskopu’nun aynasına küçük bir kaya parçasının (mikrometeoroid) çarptığını açıkladı. Geithner, "Webb’in, Güneş’ten gelen sert ultraviyole ışık ve yüklü parçacıklar, galaksideki kaynaklardan gelen kozmik ışınlar ve Güneş sistemimizdeki mikrometeoroidlerin çarpmalarını içeren uzay ortamını test etmek zorunda kalacağını her zaman biliyorduk" dedi. Toz büyüklüğündeki mikrometeoroidin verdiği hasarın, verilerde gözle görülür bir etkiye yol açtığı, ancak görevin genel performansını sınırlamasının beklenmediği belirtildi. Uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olduğu ifade edilen Webb’in aynasının yüksek hızda uçan toz boyutundaki parçacıkların çarpmasına dayanacak şekilde tasarlandığı vurgulandı. Evrene dair ipuçlarını topluyor James Webb, Hubble Uzay Teleskopu’nun yerini almak için Aralık ayında uzaya fırlatılmıştı. Dünya’dan 1,6 milyon kilometre uzaklıkta bulunan Webb’in, güneş sistemiyle ilgili soruları yanıtlaması, gezegenleri ve evreni hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemesi beklenirken, topladığı verilerle Dünya dışında devam eden yaşam arayışındaki ipuçlarını da ortaya çıkarması planlanıyor. İsmini NASA’nın eski yöneticisi James Webb’den alan teleskopun önümüzdeki 10 yılın önde gelen gözlemevi olacağı belirtiliyor.
Küçük bir kaya parçası (mikrometeoroid), ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzaya gönderdiği en güçlü uzay teleskobu James Webb’in aynasına çarptı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nden Proje Müdür Yardımcısı Paul Geithner, James Webb Uzay Teleskopu’nun aynasına küçük bir kaya parçasının (mikrometeoroid) çarptığını açıkladı. Geithner, "Webb’in, Güneş’ten gelen sert ultraviyole ışık ve yüklü parçacıklar, galaksideki kaynaklardan gelen kozmik ışınlar ve Güneş sistemimizdeki mikrometeoroidlerin çarpmalarını içeren uzay ortamını test etmek zorunda kalacağını her zaman biliyorduk" dedi. Toz büyüklüğündeki mikrometeoroidin verdiği hasarın, verilerde gözle görülür bir etkiye yol açtığı, ancak görevin genel performansını sınırlamasının beklenmediği belirtildi. Uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olduğu ifade edilen Webb’in aynasının yüksek hızda uçan toz boyutundaki parçacıkların çarpmasına dayanacak şekilde tasarlandığı vurgulandı.

Evrene dair ipuçlarını topluyor
James Webb, Hubble Uzay Teleskopu’nun yerini almak için Aralık ayında uzaya fırlatılmıştı. Dünya’dan 1,6 milyon kilometre uzaklıkta bulunan Webb’in, güneş sistemiyle ilgili soruları yanıtlaması, gezegenleri ve evreni hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemesi beklenirken, topladığı verilerle Dünya dışında devam eden yaşam arayışındaki ipuçlarını da ortaya çıkarması planlanıyor.
İsmini NASA’nın eski yöneticisi James Webb’den alan teleskopun önümüzdeki 10 yılın önde gelen gözlemevi olacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri