Ankara’daki Minibüsçüler Zam İstiyor: Yüzde 80’i Borçlu

Gündem (Anka) - Anka Haber Ajansı | 12.10.2021 - 14:30, Güncelleme: 12.10.2021 - 14:30 2595+ kez okundu.
 

Ankara’daki Minibüsçüler Zam İstiyor: Yüzde 80’i Borçlu

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, maliyet artışı nedeniyle minibüs ulaşım ücretlerinde artış yapılmasını istedi. Yılmaz, “Minibüsçü esnafımızın yüzde 80'i borçlu olmakla beraber, yüzde 85'i kredilerini ödeyemedikleri için icra yoluyla otoparklara çekilip, satılmayı beklerken, 400 aracımız takibe düşmüştür” açıklamasını yaptı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, artan girdi maliyetleri nedeniyle minibüs ücretlerine zammın kaçınılmaz hale geldiğini, ulaşım hizmetine zam desteği beklediklerini kaydetti. Minibüsçü esnafının zor durumda olduğunu belirten Yılmazer’in yazılı açıklaması şöyle: "Ankara merkez sınırları dahilinde 2256 minibüs ile halkımıza hizmet vermekteyiz. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası olarak 3004 üye ve 6000 çalışanımız bulunmaktadır. Koronavirüs salgını nedeni ile birçok sektör olumsuz yönde etkilenmiş olup, ulaşım sektörü bunların başında gelmektedir. Zorlu pandemi sürecinde yüzde 50 ile yüzde 80 arası iş kaybı yaşanması nedeni ile esnafımız banka kredilerini ödemekte zorluk çekmiş, birçok esnafımız takibe düşmüş, icralık olmuştur. Bu dönemde esnafımızın borçları, gelir kayıpları nedeni ile katlanarak artmıştır.  “400 ARAÇ TAKİPTE” Minibüsçü esnafımızın yüzde 80'i borçlu olmakla beraber, yüzde 85'i kredilerini ödeyemedikleri için icra yoluyla otoparklara çekilip, satılmayı beklerken, 400 aracımız takibe düşmüştür. 29 Ağustos 2019 yılında yapılan en son zamla fiyatlarda güncelleme yapılarak minibüslerde indi bindi ücreti 3,5 TL olmuştur. 2019 yılında ortalama 250 TL olan lastik fiyatları, şu an 800 TL'dir. Araçların periyodik bakımı 800 TL- bin TL iken şu an 3 bin-4 bin TL, araç kasaları 250 bin TL iken şu an 520 bin TL'ye yükselmiştir. Ayrıca akaryakıt fiyatları sürekli artış içinde olup esnafın dayanacak gücü kalmamıştır. Araçlarımızda çalıştıracak şoför sıkıntısı yaşanmakta, kazanç sağlayamadıkları için şu an 200 minibüs kapı önlerinde beklemekte ve çalışmamaktadır. “9 BİN AİLE GEÇİM SIKINTISINDA” 1965 yılından bugüne Ankara halkına hizmet veren minibüsçü esnaf teşkilatında tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Esnafımız evine ekmek parası götürmek bir yana artan maliyetleri karşılayamaz hale gelmiştir. Bu sektörden geçimini sağlayan 9 bin aile büyük bir geçim sıkıntısı içinde kalmıştır. Minibüs ulaşım ücretlerine zam kaçınılmaz hala gelmiştir. Artık dayanacak gücümüz kalmadı."
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, maliyet artışı nedeniyle minibüs ulaşım ücretlerinde artış yapılmasını istedi. Yılmaz, “Minibüsçü esnafımızın yüzde 80'i borçlu olmakla beraber, yüzde 85'i kredilerini ödeyemedikleri için icra yoluyla otoparklara çekilip, satılmayı beklerken, 400 aracımız takibe düşmüştür” açıklamasını yaptı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, artan girdi maliyetleri nedeniyle minibüs ücretlerine zammın kaçınılmaz hale geldiğini, ulaşım hizmetine zam desteği beklediklerini kaydetti. Minibüsçü esnafının zor durumda olduğunu belirten Yılmazer’in yazılı açıklaması şöyle:

" Ankara merkez sınırları dahilinde 2256 minibüs ile halkımıza hizmet vermekteyiz. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası olarak 3004 üye ve 6000 çalışanımız bulunmaktadır. Koronavirüs salgını nedeni ile birçok sektör olumsuz yönde etkilenmiş olup, ulaşım sektörü bunların başında gelmektedir. Zorlu pandemi sürecinde yüzde 50 ile yüzde 80 arası iş kaybı yaşanması nedeni ile esnafımız banka kredilerini ödemekte zorluk çekmiş, birçok esnafımız takibe düşmüş, icralık olmuştur. Bu dönemde esnafımızın borçları, gelir kayıpları nedeni ile katlanarak artmıştır. 

“400 ARAÇ TAKİPTE”

Minibüsçü esnafımızın yüzde 80'i borçlu olmakla beraber, yüzde 85'i kredilerini ödeyemedikleri için icra yoluyla otoparklara çekilip, satılmayı beklerken, 400 aracımız takibe düşmüştür.

29 Ağustos 2019 yılında yapılan en son zamla fiyatlarda güncelleme yapılarak minibüslerde indi bindi ücreti 3,5 TL olmuştur. 2019 yılında ortalama 250 TL olan lastik fiyatları, şu an 800 TL'dir. Araçların periyodik bakımı 800 TL- bin TL iken şu an 3 bin-4 bin TL, araç kasaları 250 bin TL iken şu an 520 bin TL'ye yükselmiştir.

Ayrıca akaryakıt fiyatları sürekli artış içinde olup esnafın dayanacak gücü kalmamıştır. Araçlarımızda çalıştıracak şoför sıkıntısı yaşanmakta, kazanç sağlayamadıkları için şu an 200 minibüs kapı önlerinde beklemekte ve çalışmamaktadır.

“9 BİN AİLE GEÇİM SIKINTISINDA”

1965 yılından bugüne Ankara halkına hizmet veren minibüsçü esnaf teşkilatında tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Esnafımız evine ekmek parası götürmek bir yana artan maliyetleri karşılayamaz hale gelmiştir. Bu sektörden geçimini sağlayan 9 bin aile büyük bir geçim sıkıntısı içinde kalmıştır. Minibüs ulaşım ücretlerine zam kaçınılmaz hala gelmiştir. Artık dayanacak gücümüz kalmadı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri