Yeni Malatyaspor’da 5 Teknik Adam 5 Galibiyet Alabildi

İrfan Buz takımın başında 8 hafta kaldı. Buz yönetiminde sarı siyahlılar 2 galibiyet, 6’da mağlubiyet yaşarken, hanesine sadece 6 puan yazdırabildi.

Buz ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Rumen teknik adam Marius Şumudica getirildi. Şumudica takımın başına 15 hafta kalırken, 2 galibiyet, 4 beraberlik, 9’da mağlubiyet yaşadı. Takımın başında 10 puan toplayan Şumudica ile yollar ayrıldı.  

Ligin 24.haftasında Fatih Karagümrük karşısında alınan 1-0’lık mağlubiyetin ardından Şumudica ile yollarını ayrıldı. Takımın başına bu kez takım kaptanı olan Adem Büyük, futbol sorumlusu olarak getirildi. Sarı siyahlı takım, Büyük yönetiminde 3 maçta 3 mağlubiyet yaşadı. Takımın başında galibiyet yüzü göremeyen Büyük ile yollar ayrıldı.

Spor Toto Süper Ligin 27.haftasında takım, Alaattin Gülerce yönetiminde Hatayspor maçına çıktı. Sarı siyahlılar bu maçı 5-2 kaybetti. Doğu Anadolu ekibinin Gülerce ile olan birlikteliği uzun sürmedi.

27 haftalık bölümde sadece 4 kez galip gelebilen, 5 maçta berabere kalan ve 18 maçı ise kaybeden Yeni Malatyaspor’da yönetim bu kez teknik direktörlük görevine Cihat Arslan’ı getirdi. Arslan, göreve gelir gelmez 28.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmada Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı siyahlı takım, Arslan yönetiminde 11 haftalık bölümde 1 kez galip gelirken, 10 karşılaşmayı ise kaybetti.