Malatya zamlara doymuyor! Halkın ekmeğine de zam

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası'nın, artan maliyetleri gerekçe göstererek aldığı zam kararıyla Malatya’da 200 gram pide ve somun ekmek 5 TL olmuştu.

Giderlerin artması nedeniyle zor durumda kalan fırıncı esnafı, ekmeğe yüzde 25 zam istemişti. Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası’nın pide ekmek ve pişirim ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili rayiç taleplerini karara bağladı. Doğalgaz, elektrik ve odun fiyatlarındaki artış fırıncı esnafını olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle istenen zam yapıldı ve ekmek 5 lira oldu.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, maliyetlerde yaşanan artış nedeniyle ekmeğe zam kararı aldıklarını ifade etmişti.

BİR ZAMDA HALK EKMEĞE

Malatya’da ekmeğe gelen zamdan sonra bir zamda halk ekmeğe yapıldı. MEGSAŞ büfelerinde 3 TL satılan 200 gram ekmek yüzde 33 artışla 4 TL’ye çıktı. MEGSAŞ daha önce 2022’nin Haziran ayında ekmeğe zam yaparak 2.5 TL’den 3 TL’ye çıkarmıştı.