Fenerbahçe İkincilik İçin Malatya’ya Gelecek

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun bitimine son bir hafta kaldı. Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği 2021-2022 sezonunda Yeni Malatyaspor, Göztepe, Altay ve Rizespor ise küme düştü.

Ligin 37.haftasında Konyaspor’un evinde Hatayspor’u 3-1 mağlup etmesi, Fenerbahçe’nin ise sahasında Karagümrük ile 0-0 berabere kalmasının ardından yeşil beyazlılar üçüncü sırayı garantiledi.

37.haftada alınan sonuçlarla birlikte Konyaspor puanını 67'ye yükseltirken, Fenerbahçe ise puanını 70’e çıkarttı. Kritik bir 3 puanı hanesine yazdıran Konyaspor, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3’e düşürmüş oldu.

Sezonu ikinci sırada bitirmek için büyük bir mucizeye ihtiyacı olan Konyaspor’un Beşiktaş deplasmanından 3 puan alması, Fenerbahçe'nin Malatya’da Yeni Malatyaspor'a yenilmesi ve iki takım arasındaki 9 averaj farkının kapanması gerekiyor. Fenerbahçe Malatya'da mağlup olur, Konyaspor da Beşiktaş'ı deplasmanda yenerse, ikili averajlar eşit olduğu için genel averaja bakılacak. Genel averajda Fenerbahçe'nin Konyaspor’a karşı 9 gollük üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'i ikinci sırada bitiren ekip, Şampiyonlar Ligi'nde 2022-23 sezonuna 2. eleme turundan başlayacak.