2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

Gündem (Anka) - Anka Haber Ajansı | 31.08.2021 - 10:56, Güncelleme: 31.08.2021 - 10:56 2632+ kez okundu.
 

2021 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 06–10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme sonuçlarına "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.  Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 06–10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yerleştirme sonuçlarına "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. 

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gunestv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Malatya haberleri