CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iki bin yirmi altıncı yılın ilk mitinginde Çankırı’dan iktidara sert mesajlar verdi. Trump, ABD ve emperyalizm vurgusuyla konuşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi; temel vatandaşlık geliri, ekonomi ve adalet başlıklarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul’u Fırtına Vurdu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu, Seferler İptal Edildi
İstanbul’u Fırtına Vurdu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu, Seferler İptal Edildi
İçeriği Görüntüle

İki Bin Yirmi Altıncı Yılın İlk Mitingi Çankırı’da

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yetmiş sekizincisi Çankırı Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Miting, iki bin yirmi altıncı yılın ilk CHP mitingi olma özelliğini taşıdı.

Kar altında ve eksi dört derece soğukta yapılan mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, meydanın dolu olmasına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “sıcak salon” eleştirisi yöneltti.

“Sıcak Salonların Adamı Değil, Milletin Yanındayız”

Özel, “Biz buradayız; yoksul için, emekli için, çalışan için buradayız. Gençlerin gelecek umudu için buradayız. Sıcak salonlardan çık, çık karşımıza” sözleriyle Erdoğan’a meydan okudu. Erken seçim, iktidar ve adalet istediklerini vurguladı.

“Trump’ın Düzeni Dünya Düzeni Olamaz”

Konuşmasında dış politika ve emperyalizm vurgusu öne çıkan Özel, Trump’a yönelik sert ifadeler kullandı. “Trump’a sığınarak, Amerika’dan ve İsrail’den korkarak iktidarda kalınamaz” diyen Özel, Cumhuriyet’in emperyalizme karşı mücadeleyle kurulduğunu hatırlattı.

“Ya bu çılgınlığa direnilecek ya da Trump teker teker bütün dünyanın tepesine binecek” ifadelerini kullanan Özel, Anadolu’da Trump’ın tepesine binebileceği bir Cumhuriyet olmadığını söyledi.

Erdoğan’a Venezuela ve Maduro Eleştirisi

Özgür Özel, Venezuela’da yaşanan gelişmelere değinerek Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi. Maduro yanlış yaptığında da, ABD müdahalesi gerçekleştiğinde de Erdoğan’ın sessiz kaldığını savunan Özel, bunun korkudan kaynaklandığını öne sürdü.

ABD’nin uluslararası hukuku hiçe saydığını belirten Özel, dört yüz yıllık devletlerarası düzenin Trump tarafından ayaklar altına alındığını ifade etti.

“Biz Anti-Emperyalistlerin Partisiyiz”

CHP’nin tarihsel kimliğine vurgu yapan Özel, partisini “altıncı filoyu denize dökenlerin, ‘geldikleri gibi giderler’ diyenlerin partisi” olarak tanımladı. Trump’tan korkan bir siyasetin karşısında olduklarını söyledi.

Temel Vatandaşlık Geliri Vurgusu

Özgür Özel, CHP iktidarında herkesin insanca yaşayabileceği bir gelire sahip olacağını belirterek temel vatandaşlık geliri vaadini yineledi. İşsiz kalan ya da geliri yetmeyen hiçbir yurttaşın eve eli boş gitmeyeceğini ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının onurlu birer temel vatandaşlık geliri almasını savunuyoruz” dedi.

Enflasyon ve “Sivil Darbe” İddiası

Özel, enflasyon hedefinin tutmamasını sert sözlerle eleştirdi. Yüzde on yedi buçuk hedefiyle yola çıkılıp yılın yaklaşık yüzde otuz enflasyonla kapatıldığını belirten Özel, aradaki farkın vatandaşın cebinden çıktığını söyledi.

Bu süreci “on dokuz Mart’ta yapılan bir sivil darbe” olarak niteleyen Özel, Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı sürecini ekonomik krizin temel sebeplerinden biri olarak gösterdi.

“AK Parti’yi Eleştirmek Suç mu?”

Çankırılıların vicdanına seslenen Özel, AK Parti’yi eleştirmenin ve seçim kazanmanın suç olmadığını söyledi. İddianamelerin boş çıktığını savunan Özel, Erdoğan’a TRT’den canlı yayın çağrısı yaptı.

“İstifa Sesleri Yükseliyor”

Çankırı’nın iktidarın kalesi olarak görüldüğünü hatırlatan Özel, ülkede her yerden “istifa” sesleri yükseldiğini dile getirdi. Sandık çağrısını yineleyen Özel, milletin önüne çıkılması gerektiğini söyledi.

Kutuplaşma Eleştirisi ve Kucaklaşma Mesajı

Özgür Özel, kutuplaşmanın Erdoğan’ın siyaseti olduğunu savunarak, CHP’nin kucaklaşmayı savunduğunu ifade etti. AK Parti ve MHP seçmenleriyle de diyalog kuracaklarını belirtti.

“İki Bin Yirmi Altıncı Yıl Yeni Bir Siyasetin Miladı Olacak”

Konuşmasının sonunda Özel, iki bin yirmi altıncı yılın yeni bir siyasetin başlangıcı olacağını söyledi. Muhalefetin tüm kesimleriyle dayanışma içinde olacaklarını belirten Özel, “Biz kavga etmeye değil, bu ülkeyi iyileştirmeye geliyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA