
2004-2005 eğitim öğretim yılında Spor Lisesi olarak eğitime başlayan Malatya Spor Lisesi’nin halen bir spor salonu bulunmuyor. Malatya - Elazığ karayolu 7. Km bulunan Mişmiş Park girişinde ki Orduzu Bahçebaşı Mahallesi’nde bulunan Malatya Spor Okulu’nun bahçesinde geçen yüksek gerilim hattı ise öğrencilerin korkulu rüyası haline geldi. Duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bebek, “Okulun spor salonu bulunmuyor. Sporcu yetiştiriyoruz ama kapalı spor salonu bulunmamaktadır. İlgililerin dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.
Okulumuzun bahçesinden yüksek gerilim hattının da geçtiğini belirten Bebek, “Defalarca gündeme geldi ama tedbir alınmadı. Aileler çocuklarının sporcu yetişsin diye gönderiyor. Okulumuz üç katlıdır. Birinci kat yemekhane, ikinci katında da 7 tane derslik bulunmaktadır. Kışın soğuk havalarda öğrencilerimiz sıraları kenara çekerek sınıfta spor yapmaya çalışmaktadır. Bu söylediklerimin dikkate alınmasını ve ivede olarak spor salonu istiyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER DE DURUMDAN ŞİKAYETÇİ
Okulun öğrencileri ise “Alınımız çok geniş ama kullanamıyoruz” dedi. Kahramanmaraş’tan geldiğini belirten Bir kız öğrenci ise, “Okumak için geldim. Malatya spor lisesi’ni seçtim. Okulun çok eksiği bulunuyor. Ama biz öncelikle kapalı spor salonu istiyoruz. Yine bayan beden eğitimi öğretmeni bulunmamaktadır. Etkinlikleri ve sporları kapalı spor salonu olmadığından dolayı sınıfta gerçekleştiriyoruz. Spor derslerini sınıfta yapmak istemiyoruz” diye konuştu.
‘OKULUN BAHÇESİNE ÇIKMAK İSTEMİYORUZ’
Başka bir öğrenci ise “Minyatür bir sahamız var ve çok küçük. Okul bu kadar geniş olmasına rağmen gereken imkanlar bulunmamaktadır. Spor derslerimizde korku içinde yaşamaktayız. Okulun yanının da bulunan gerilim hattının yanına yaklaşamıyoruz ve dışarı çıkmak istemiyoruz” dedi